Complexului Turistic Bucovina din Sucevița. Foto: booking.com Complexului Turistic Bucovina din Sucevița. Foto: booking.com

UPDATE: Pacienta din Suceava, cu COVID-19, a avut două stopuri cardiace azi-noapte. Starea rămâne gravă


UPDATE, Duminică, 22 martie, 10.50: Pacienta din Suceava a suportat două stopuri cardiace în cursul noptii. Este conectată la aparate. Femeia de 64 de ani prezintă pleurezie (inflamare a membranei ce acoperă plămânii). Prognosticul medicilor rămâne rezervat.
Informația privind situația critică în care se află o pacientă de 64 de ani, transferată de la Suceava la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, a circulat pe mai multe canale, atât medicale cât și din anturajul familiei. Femeia este patroana Complexului Turistic Bucovina, din Sucevița și a fost, recent, într-o vacanță în Dubai. Se prespune că a contractat coronavirusul în transferurile de pe aeroporturi. Pacienta era cunoscută cu probleme cardiace.

Informația privind situația gravă în care se află a venit pe canale autorizate, surse medicale. Sâmbătă, la ora 22.00, informația era că „nu se știe dacă rezistă până dimineață”, apoi că a suferit un șoc cardio-respirator. La puțin timp după ora 23, a venit vestea decesului pacientei, sursa medicala fiind în afara oricărui dubiu.
Ulterior, au apărut controversele: contactat de REPORTER DE IAȘI, Marius Danga, consilierul prefectului de Iași, a spus ca la ora 23.00, pacienta trăia, iar că o informație oficială va fi făcută pe „canalul de comunicare stabilit”.
REPORTER DE IAȘI a decis să revină asupra știrii inițiale. Surse din anturajul familiei ne-au declarat că „li s-a spus, în cursul serii, că arată foarte rău și că nu se știe dacă va rezista”. Soțul femeii este extrem de afectat, acuzând medicii din Suceava de tergiversarea procedurilor de tratament. Conform declarațiilor unor apropiați ai famiiei, primul test la coronavirus al pacientei a ieșit negativ. Femeia de 64 de ani nu se simțea însă bine. A fost cerut un al doilea test, dar medicii au refuzat să-l facă pentru că nu se încadra în numărul de zile, conform protocolului stabilit de Guvern. 
Soțul a cerut vehement un al doilea test și i s-a spus că va fi trimis la Iași abia luni, pentru că nu este mașină disponibilă.  În cele din urmă, femeia a fost transferată de la Suceava la Iași, în stare gravă, fiind intubată.

VOM REVENI.

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top