Vlad Voiculescu: Statul să pună la dispoziţia personalului medical şoferii alocaţi distinşilor demnitari

Vlad Voiculescu: Statul să pună la dispoziţia personalului medical şoferii alocaţi distinşilor demnitari


Vlad Voiculescu, preşedintele organizaţiei PLUS Bucureşti și fost ministru al Sănătății, a criticat faptul că statul nu a reuşit să se mobilizeze corespunzător în a proteja cadrele medicale aflate în prima linie a luptei împotriva Covid-19.

Într-un mesaj postat pe Facebook, fostul ministrul al Sănătăţii dă drept exemplu societatea civilă care „s-a mobilizat să compenseze ceea ce statul nu e în stare să facă” şi propune autorităţilor să pună la dispoziţia personalului medical parte din resursele pe care le are la dispoziţie, scrie Epoch Times.

„O idee pentru medicii, asistentele şi infirmierele din linia 1.

La câteva săptămâni de vârful crizei, medici, asistentele şi infirmierele pică pe capete. Mai mult, oamenii aceştia îşi pun familiile în pericol. Mulţi au acasă părinţi în vârstă, copii şi familii pe care pur şi simplu nu vor să îi pună în pericol. Ieri a murit soţul de 52 de ani al unei asistente medicale de la Suceava pe care au trimis-o acasă refuzându-i testarea.

Statul a eşuat până acum în a avea grijă de aceşti oameni.

Pe organizare, dezastru. Pe achiziţii de materiale de protecţie, praf.

Mulţi din societatea civilă s-au mobilizat să compenseze ceea ce statul nu e în stare să facă:

- sute de companii încearcă să ajute pentru a compensa ceea ce statul nu face. Ştefan Mandachi (jos pălăria!) şi-a pus hotelul la dispoziţia personalului medical. În ultimele zile am vorbit cu mai mulţi proprietari de hoteluri care se gândesc să facă acelaşi lucru.

- ONG-urile încearcă să facă achiziţii, consumând chiar din resursele atât de necesare pentru propria supravieţuire în lunile sau anii grei care vin.

Foarte frumos... privatul pune umărul. Ce face însă statul cu resursele pe care le are?

Abia ieri mi-a deschis Oana Ţoiu ochii: cum ar fi ca statul să pună la dispoziţia personalului medical parte din resursele pe care le are la dispoziţie?

Cum ar fi ca:

  1. #RAPPS să pună la dispoziţie apartamentele de protocol? Domnule Orban, haideţi cu lista completă a imobilelor, repejor. O au la SGG.
  2. #Hotelurile deţinute de stat să fie de asemenea puse la dispoziţia personalului medical şi pentru izolarea românilor veniţi din ţările cu risc; Haideţi cu o listă a acestora şi spuneţi-ne de ce trebuie să plătească statul 50 euro/zi la hoteluri private înainte să le folosim pe ale statului?
  3. #Şoferii alocaţi distinşilor demnitarilor care în această perioadă pot de asemenea lucra online, pot fi puşi la dispoziţia personalului medical, pentru ruta cazare-spital, cu echipamente de protecţie. Sunt peste 350 de şoferi desemnaţi doar pentru Parlament (inclusiv pentru birourile parlamentarilor).

Până la urmă... nu statul a trebuit să îşi închidă sau reducă drastic activitatea, să îşi trimită oamenii în şomaj ca să poată rezista, să renegocieze zeci sau sute de contracte în timp record doar ca să nu trebuiască să închidă de tot.

Ori suntem liberali, ori nu mai suntem.

Domnule Ludovic Orban, aveţi cuvântul!”, a scris fostul ministru pe platforma de socializare.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top