fbpx
Portokal
Noi măsuri împotriva COVID-19: prețurile la electricitate, gaze, carburanți nu mai pot fi majorate

Noi măsuri împotriva COVID-19: prețurile la electricitate, gaze, carburanți nu mai pot fi majorate


Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat susțin o declarație de presă, privind noi măsuri luate de autorități în lupta cu noul coronavirus, în Ordonanța militară numărul 4.

Măsuri pentru persoanele de peste 65 de ani: Pot ieși din casă pe parcursul întregii zile, pentru activități care vizează zona medicală, dacă merg la proceduri medicale, tratamente oncologice sau dializă.

Totodată, persoanele de peste 65 de ani pot ieși din case pentru nevoile animalelor de companie sau domestice în intervalul 20-21, iar în acest interval nu mai au nevoie de declarația pe proprie răspundere.

În intervalul 11-13, operatorii comerciali trebuie să faciliteze accesul persoanelor de peste 65 de ani.

Cei care părăsesc izolarea la domiciliu, vor fi plasați în carantină și vor suporta toate cheltuielile carantinării.

Măsuri pentru șoferii care transportă marfă: Angajatorul trebuie să ofere un loc în care șoferii vor intra în izolare sau șoferii trebuie să declare pe proprie răspundere că se izolează la domiciliu alături de familie.

Măsuri pentru personalul medical: Va beneficia de spații de cazare, între ture, astfel încât să nu-și pună în pericol familiile

Măsuri pentru sistemul energetic național: Măsuri de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone speciale pentru personalul care asigură transportul energiei electrice sau al gazelor naturale.

Autoritățile administrației publice locale, din 31 martie, vor monta dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor și vor face dezinfecții pe casa scărilor și în lifturi.

Prețurile la energie electrică, termică, gaze, salubritate, apă și carburanți nu mai pot fi majorate pe perioada stării de urgență peste nivelul practicat astăzi, 29 martie. Acestea pot doar să scadă.

„Vă asigur că măsurile dispuse se vor ridica când suntem convinși că s-a diminuat răspândirea acestui cumplit virus. Se poate realiza asta doar prin distanțare socială. Suntem în prima linie și vă suntem alături”, a adăugat ministrul.

„Acest examen se întinde pe o perioadă necunoscută, dar trebuie să fim uniți”, a subliniat Marcel Vela.

România va intra în Scenariul IV, odată ce bilanțul îmbolnăvirilor urcă la două mii.

Astăzi, la nivel național, au fost înregistrate 308 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr de îmbolnăviri raportat oficial într-un interval de 24 de ore, până la un total de 1.760 de infectări. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 – 89 de ani.

Din 25 martie, România s-a alăturat statelor care au instituit carantina generală, în încercarea de a limita răspândirea cazurilor de COVID-19.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top