Două mii de persoane vor fi angajate în structurile DSP și de ambulanță

Două mii de persoane vor fi angajate în structurile DSP și de ambulanță


Angajări în Sănătate: o mie de persoane vor fi angajate în structurile Direcțiilor de Sănătate Publică, iar alte o mie se vor alătura serviciilor de ambulanță județene, pentru a face față fluxului ridicat de infectări.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă: „Toți pacienții diagnosticați cu coronavirus beneficiază de servicii medicale indiferent dacă sunt asigurați sau nu, potrivit unei hotărâri de guvern adoptate în această seară.

Executivul a adoptat câteva modificări în sistemul medical, pentru perioada stării de urgență.

Astfel, serviciile medicale și de îngrijire la domiciliu pot fi acordate de medicii de familie și validate fără cardul de sănătate.”

Nu mai este obligatorie transmiterea în platforma informatică a asigurărilor de sănătate în termen de trei zile, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului:

„Pacienții diagnosticați cu COVID-19 pot primi consultații la distanță din partea mediciilor de familie și a medicilor de specialitate din ambulatoriu.

De asemenea, pacienții cu boli cronice nu vor mai fi supuși evaluărilor periodice și se prelungește cu 90 de zile termenul de valabilitate pentru biletele de trimitere la medicii specialiști.”

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top