Doi polițiști de frontieră de la Aeroportul Iași care au intrat în contact direct cu pasagerii, confirmați cu coronavirus

Doi polițiști de frontieră de la Aeroportul Iași care au intrat în contact direct cu pasagerii, confirmați cu coronavirus


Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu, a declarat, joi, că s-a început o anchetă epidemiologică după ce două persoane care îşi desfăşoară activitatea în această instituţie au fost confirmate cu infecţia cu noul coronavirus. Potrivit unor surse, cei infectați sunt angajați ai Poliției de Frontieră.

Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu, a declarat, prin intermediul unei postări video făcute pe pagina de Facebook a instituţiei, că datele oficiale ale anchetei epidemiologice urmează a fi comunicate de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

„Ceea ce vă pot spune eu este că sunt două cazuri confirmate dintre persoanele care au intrat în contact direct cu pasagerii. La noi în Iaşi sunt pasageri care au fost confirmaţi ulterior încă din data de 4 martie, sunt mai mulţi astfel de pasageri. Doar Dumnezeu ne-a ajutat să nu ne infectăm într-o măsură mai mare aici, la aeroport. Măsurile pe care le-am luat se vede că au fost bune atât în ceea ce priveşte dezinfecţia, cât şi în ceea ce priveşte realizarea fluxului special pentru cei care vin din zonele afectate", a declarat prin intermediul postării video directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

Potrivit unor surse, cele două persoane infectate cu noul coronavirus sunt polițiști de frontieră.

Directorul aeroportului a menţionat că miercuri, 1 aprilie, au fost primite cele două termoscanere achiziţionate de actuala guvernare şi că din această dimineaţă au fost puse în funcţiune.

„Ne-au ajutat foarte mult, sunt foarte bune, păcat că au venit mult prea târziu. Dar este un pas înainte. Se poate realiza o triere mai rapidă şi fără un contact fizic între persoanele care operează zboruri şi pasageri. E foarte important ca persoanele care ajung la Iaşi să ştie că nu se pot contamina din aeroport. De aceea noi luăm toate măsurile să nu creăm un focar de infecţie aici la nivelul aeroportului", a mai spus directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top