România va avea prima secție mobilă de terapie intensivă

România va avea prima secție mobilă de terapie intensivă


România va avea prima secție mobilă de terapie intensivă. Construcția achiziționată de Departamentul pentru Situații de Urgență poate fi montată pe structura unui tir și mutată în curtea oricărui spital.

Ea va putea prelua 12 pacienți care au nevoie de îngrijiri medicale la terapie intensivă.

Unitatea mobilă de terapie intensivă a costat aproape 270.000 de dolari și a fost achiziționată de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Lidl. România ar avea nevoie de cel puțin 4 astfel de unități mobile, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care îi încurajează și pe alți investitori să susțină astfel de achiziții.

Secția mobilă de terapie intensivă va fi amplasată în curtea unui spital de primă linie și va putea fi racordată la rețelele de oxigen și curent electric ale spitalului. Ea va putea fi deplasată rapid, oriunde în țară, cu ajutorul unui tir.

Raed Arafat spune că această unitate mobilă va fi de mare ajutor pentru pacienții bolnavi de COVID-19, aflați în stare critică. Pe viitor, va putea fi folosită în orice situație de catastrofă care generează victime multiple, cum ar fi în cazul unui cutremur. Ea va putea funcționa inclusiv ca un centru mobil de simulare pentru medicii rezidenți în ATI și medicina de urgență.

 

Sursa: Europa FM

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top