fbpx
 
Anchetă epidemiologică la Sibiu: un pacient decedat cu coronavirus a intrat în contact cu peste o sută de persoane

Anchetă epidemiologică la Sibiu: un pacient decedat cu coronavirus a intrat în contact cu peste o sută de persoane


Bărbatul de 61 de ani din Sibiu infectat cu coronavirus şi decedat în 7 martie a intrat în contact cu peste 100 de persoane, dintre care 16 cadre medicale, conform anchetei epidemiologice realizate de Direcţia de Sănătate Publică.

Conform datelor comunicate de Ministerul Sănătăţii, bărbatul fusese internat în 24 martie la Spitalul de Pneumoftiziologie, de unde a fost transferat, în 26 martie, în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu şi a decedat în 7 aprilie, el suferind şi de diabet zaharat, psoriazis.

Prefectul Judeţului Sibiu a dispus, în acest caz, către Direcţia de Sănătate Publică, efectuarea de verificări şi a unei anchetei epidemiologice, în urma căreia au fost identificate 101 persoane cu care bărbatul a intrat în contact.

Dintre acestea, cinci contacţi sunt din familie, 78 din comunitate, 16 din sistemul de sănătate şi doi pacienţi, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii, vineri, de Instituţia Prefectului Sibiu.

„În ceea ce priveşte măsurile dispuse şi realizate, faţă de bolnav s-au luat măsuri de internare, testare, instituire a tratamentului specific şi susţinere a funcţiilor vitale; faţă de suspecţi (cei doi pacienţi care au fost contacţi cu bolnavul) au fost internaţi pe secţia Boli Infecţioase din cadrul SCJU Sibiu, au fost testaţi şi confirmaţi negativ, în prezent fiind externaţi; faţă de contacţii din comunitate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu cu monitorizarea zilnică a stării de sănătate; faţă de contacţii din sistemul de sănătate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu, nouă contacţi apropiaţi au fost testaţi iar până la această dată au fost primite rezultatele pentru toate cele nouă persoane, rezultate care au fost negative", se arată în comunicatul menţionat.

Totodată, s-au luat măsuri de efectuare a curăţeniei şi dezinfecţiei în toate spaţiile unde a staţionat pacientul.

Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 a crescut la 22 în judeţul Sibiu, majoritatea fiind de la secţia de Gastroenterologie din Spitalul Judeţean, a precizat, vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Andreea Ştefan.

Până în prezent au fost confirmate pozitiv 90 de persoane în judeţul Sibiu, fiind înregistrate opt decese.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: