O mamă din Hunedoara și bebelușul ei de numai două săptămâni, confirmați pozitiv cu coronavirus

O mamă din Hunedoara și bebelușul ei de numai două săptămâni, confirmați pozitiv cu coronavirus


O mamă din judeţul Hunedoara şi bebeluşul ei de două săptămâni au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, după ce recent li s-au dat rezultate contradictorii. Informația a fost confirmată de Grupul pentru Comunicare Strategică.

Bebelușul face parte din grupul celor 10 de la Maternitatea Odobescu din Timișoara care fuseseră inițial confirmați pozitiv, în timp ce mamele lor erau negative. Ulterior, bebelușii și mamele au făcut noi teste, iar în cazul majorității ieșiseră negative. Încă trei erau în așteptare.

Acum, rezultatele retestarilor nou-născutului din județul Hunedoara și a mamei sale au ieșit pozitive. Cei doi vor fi internați în Maternitatea Bega din Timișoara.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţa, marţi, că toţi cei zece nou-născuţi la Maternitatea Odobescu din Timişoara care au fost depistaţi pozitiv la COVID-19 vor fi retestaţi la un alt laborator de boli infecţioase și declarat că speră ca testele iniţiale să fie „fals pozitive”. Miercuri, la Cluj, el a spus că în cazul maternităţii din Timişoara, ancheta epidemiologică va scoate la lumină neajunsurile sau neregulile.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a fost înregistrat, marţi, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul infectării cu COVID-19 a nou-născuţilor de la Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal Timişoara, dar şi a altor 25 de persoane - cadre medicale, lehuze şi o gravidă.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top