Al doilea cămin de bătrâni din Hunedoara înregistrat cu cazuri de COVID-19: o persoană a murit, iar alte 5 sunt depistate pozitiv

Al doilea cămin de bătrâni din Hunedoara înregistrat cu cazuri de COVID-19: o persoană a murit, iar alte 5 sunt depistate pozitiv


Al doilea centru de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice raportează cazuri de COVID 19: cel din din Brănișca.

Centrul respectiv este în carantină încă din data de 4 aprilie, dar informația a apărut abia acum în spațiul public, după ce presa a verificat de unde provin persoanele decedate în urma infectării cu noul coronavirus.

O persoană rezidentă în centru a murit, fiind infectată cu noul coronavirus, iar alte 5 persoane au fost depistate pozitiv.

Persoana decedată fusese internată în luna martie în Spitalul Județean de Urgență Deva.

Din data de 4 aprilie, de când în azil au fost depistate aceste cazuri, nicio autoritate publică nu a comunicat oficial vreo informație despre acest caz. Centrul aparține de Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean.

Pentru că fusese interzisă comunicarea privind cazurile la nivelul județelor, de către autoritățile centrale, informațiile au apărut abia acum, după ce s-a verificat de unde provin persoanele decedate, în urma infectării cu noul coronavirus.

Potrivit presei locale, persoana decedată fusese internată în Spitalul Județean de Urgență din Deva la începutul lunii martie.

Când s-a luat decizia ca centrul să intre în carantină, personalul care se afla la serviciu a fost de acord să rămână să îngrijească cei 40 de beneficiari. Centrul din Brănișca este al doilea complex pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din județ care intră în carantină după ce un rezident a fost internat în spitalul din Deva, în luna martie.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top