fbpx
Portokal
Marcel Vela: Vom ajuta Biserica Ortodoxă la împărțirea sfintelor Paști și a Luminii de Înviere

Marcel Vela: Vom ajuta Biserica Ortodoxă la împărțirea sfintelor Paști și a Luminii de Înviere


Ministrul de Interne a prezentat, marți seara, acordul semnat cu Patriarhul Daniel privind acţiunile prilejuite de sărbătorile pascale.

„Vom ajuta BOR la împărţirea sfintelor Paşti şi a Luminii Sfinte, aduse de la Ierusalim în seara Învierii”, a declarat Marcel Vela.

Ministerul va permite credincioșilor să se deplaseze în locuri special amenajate, în afara bisericilor, pentru a primi “Paștile”.

Lumina de Înviere va fi adusă credincioșilor de către polițiști, a mai menționat Vela.

Declarațiile ministrului:

„Am avut în vedere că mulți români vor sărbători Paștele, așa cum și confrații noștri de alte confesiuni au sărbătorit Învierea zilele trecute cu responsabilitate.

Având în vedere numărul mare de credincioși, MAI vine în sprijinul Bisericii Ortodoxe executând misiuni de ajutor pentru clerici. Pentru a oferi o alinare spirituală, vom ajuta Biserica să împartă Paștele și Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim.

Astăzi am semnat împreună cu Preafericitul Daniel un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate în starea de urgență de către MAI, pentru stabilirea unor acțiuni comune cu ocazia sărbătorilor pascale.

Vorbim de distribuirea Paștilor și a Sfintei Lumini. Pâinea binecuvântată, numită Paști, sfințită în Joia Mare, va fi distribuită credincioșilor vineri și sâmbătă în intervalul orar 7-17, în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara lăcașurilor de cult, de către personalul angajat al bisericii și de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială.

În declarația pe propria răspundere, credincioșii care merg la Biserică vor scrie la locul deplasării că merge pentru ridicarea Sfintelor Paști de la biserică și va trece numele lăcașului de cult din zona sa.

De ordinea publică se vor ocupa reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Poliția, Poliția de Frontieră, Jandarmeria, Pompierii, Poliția Locală.

Totodată, angajații parohiei, membrii consiliilor parohiale și voluntarii, în calitate de organizatori vor asigura respectarea distanței sociale și a reglementărilor prevăzute în ordonanțele militare pe perioada distribuirii Paștilor având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț.

Pentru credincioșii bolnavi și cei de peste 65 de ani, Paștile vor fi distribuite la domiciliu.

Credincioșii pot ieși în proximitatea casei, a curții sau a imobilului, respectând regulile astfel încât să fie evitată aglomerația și grupurile de peste 3 persoane.

Doi sau trei locatari pot oferi Lumina Sfântă vecinilor”.

Marcel Vela anunțase încă de astăzi că este în lucru o nouă ordonanță cu prevederi pentru perioada sărbătorilor pascale, care “va conține excepții, nu restricții”.

Reamintim, astăzi, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de prelungire a stării de urgență pentru încă 30 de zile.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top