fbpx
Print this page
40 de persoane de la un cămin de bătrâni din Dâmbovița, infectate cu noul coronavirus

40 de persoane de la un cămin de bătrâni din Dâmbovița, infectate cu noul coronavirus


Vești îngrijorătoare de la un centru pentru bătrâni din Dâmbovița. 40 de persoane de acolo au fost infectate cu noul coronavirus.

Rezultatele testelor au ajuns joi seară, iar oamenii au fost preluați de echipaje și transportați la Târgoviște pentru îngrijiri.

Bilanțul ar putea să crească pentru că sunt pensionari și angajați care încă nu au aflat dacă s-au îmbolnăvit sau nu.

În centrul socio-medical din Răcari erau cazați 52 de bătrâni, îngrijiți de 21 de salariați. Alarma s-a dat după ce una dintre angajate a fost confirmată cu noul virus. Inițial, soțul ei a fost depistat cu boala - acum câteva zile. În aceste condiții, autoritățile au cerut ca toți cei din centru să fie testați.

Aurelian Popa, prefectul judeţului Dâmboviţa: „A fost un caz, o persoană care lucra în București și care vineri a fost simptomatică, s-a pozitivat în urma analizelor. Am extins ancheta epidemiologică, soția lucra în centru, s-a pozitivat și soția și am fost nevoiți să facem analize la tot centrul.”

Marius Caravețeanu, primarul oraşului Răcari: „Știm cu certitudine că avem, cel puțin la acest moment, 40 de cofirmari, avem 9 colegi care sunt testați pozitiv, și infirmieri, și asistenți medicali, și personal de serviciu. Mă tem că parte din beneficiari au și vârstă și diverse afecțiuni și mă tem de ce e mai rău.”

Din fericire, atât bătrânii, cât și angajații depistați pozitiv sunt în stare bună.

Dr. Sorin Stoica, directorul DSP Dâmboviţa: „Sunt asimptomatici, au afecțiunile specifice vârstei. Vor merge la spital, ancheta epidemiologică e în derulare.”

Rând pe rând, bătrânii sunt preluațidin centrul medico-social și sunt transportați la Târgoviște, la secția de boli infecțioase. Acolo vor rămâne internați și vor primi tratament.

Ancheta epidemiologică este abia la început, iar autoritățile se așteaptă ca numărul îmbolnăvirilor să crească.

Cei din centrul social administrat de primărie erau în izolare de câteva zile, spun responsabilii. În tot acest timp, spațiile au fost dezinfectate.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare