Primul medic român răpus de coronavirus: un doctor din Constanța tratat la Institutul „Matei Balș”

Primul medic român răpus de coronavirus: un doctor din Constanța tratat la Institutul „Matei Balș”


Un medic din Constanța, infectat cu coronavirus și internat de câteva zile la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, a murit marți, au declarat pentru HotNews surse medicale din cadrul Institutului Matei Balș. Medicul din Constanța avea 62 de ani și afecțiuni preexistente, au precizat sursele citate.

Ministerul Sănătății a confirmat decesul primului medic român din cauza coronavirusului, la scurt timp după ce informația a apărut în spațiul public.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicina interna până pe data de 6 aprilie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța, când a demisionat.

Pe data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID-19, iar pe 8 aprilie 2020, bărbatul a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

Pe 11 aprilie, după ce starea sa de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat ieri, pe 21 aprilie.

Potrivit unor surse, bărbatul își dăduse demisia, dar a continuat să vină la muncă pentru că se afla în preaviz, iar în această perioadă a contactat virusul.

„Un stetoscop a rămas undeva, pe o masă, într-o cămăruță mică de gardă. Al nimănui acum. Un coleg drag a pierdut lupta cu virusul asta nenorocit. Zbor lin către îngeri, Domnule Doctor! Ați salvat atât de multe vieți, dar din păcate pe a dumneavoastră nu a mai putut-o salva nimeni.... Rămâneți în inima și în sufletele noastre pentru totdeauna! Dumnezeu sa vă odihnească... În noaptea asta fac de garda in onoarea dumneavoastră, de aici din patul de spital, de data asta gardă de lacrimi și durere și furie", a postat pe facebook, în urmă cu câteva ore, o colegă de-a medicului, infectată și ea cu Coronavirus.

Unu din șapte pacienţi infectaţi cu coronavirus în România este cadru medical, iar peste 80% dintre cei ucişi de COVID-19 aveau cel puțin o boală asociată, se arată într-un raport al Institutului Național de Sănătate Publică, pentru săptămâna 13-19 aprilie.

Astfel, în ultima săptămână, numărul cazurilor de infecție cu coronavirus a scăzut cu 10,5% față de săptămâna precedentă. Din totalul cazurilor active de coronavirus, 42% au fost înregistrate în patru județe și în Capitală, după cum urmează: în județul Suceava (18,5%), în municipiul București (8,5%) și în județele Hunedoara (5,2%), Arad (5,1%) și Mureș (4,6%). Potrivit INSP, în momentul realizării acestei analize, în România erau confirmaţi 2.282 de pacienţi de COVID-19.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top