Prețul la care se vor vinde măștile medicale produse în România

Prețul la care se vor vinde măștile medicale produse în România


Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat joi la ce preţ se vor vinde măştile produse în România, precizând că le cere comercianţilor să nu îşi pună un adaos comercial prea mare.

 Întrebat la ce preţ se vor vinde, ministrul Virgil popescu, a estimat că preţul va fi de 2 lei pe bucată.

„Vom avea minim un milion de măşti zilnic. Sunt două companii care vor produce. Mă aştept ca, în urma lansării astăzi a Registrului naţional al producătorilor de dispozitive şi echipamente medicale, să-i vedem exact pe toţi cei care vor să producă şi care sunt autorizaţi să producă aceste dispozitive medicale, să facem un recensământ al producţiei. Din ce am vorbit cu cei doi producători, preţul este în jur de 2 lei. Probabil că 2 lei, fără TVA, va fi şi un preţ către populaţie", a spus Popescu, la Digi 24. 

Ulterior, ministrul a declarat pentru Pro TV că le cere comercianţilor să nu îşi pună un adaos comercial prea mare.   În ceea ce priveşte o posibilă plafonare a preţului măştilor, aşa cum a declarat de curând premierul Ludovic Orban, ministrul Popescu a menţionat că nu crede că va fi nevoie de o astfel de măsură, întrucât, la ora oră actuală, există stocuri suficienţe atât din ţară, cât şi din străinătate.    

„Nu cred că vom vorbi de o plafonare. După cum aţi observat, nu au mai fost atâtea speculaţii cum au fost la începutul acestei crize, când cererea era mai mare decât oferta. Cred că s-a ajuns, în momentul de faţă-şi cu producţia internă, şi cu importurile, şi faptul că există stocuri suficienţe în ţară-la un preţ cât de cât corect al acestor măşti. Motivul pentru care preţul a crescut în timpul acestei crize este preţul materialului care încă se importă, în special materialul filtrant care se foloseşte la toate măştile", a afirmat oficialul.    

Popescu a adăugat că prioritatea numărul 1 a ministerului pe care îl conduce este ca, „până la sfârşitul lunii mai-începutul lunii iunie, să putem avea instalată în România, la companie, un echipament care produce şi materialul filtrant, în aşa fel încât să avem integrată toată ţesătură necesară producerii acestor măşti".   

Momentan, în România, Techtex, parte a grupului Taparo, produce 350.000 de măşti /zi, iar Romarm va ajunge la o producţie de 500.000 de măşti/zi, până la sfârşitul lunii aprilie.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top