Copil de la un centru de plasament din Iași, grav bolnav, confirmat cu coronavirus

Copil de la un centru de plasament din Iași, grav bolnav, confirmat cu coronavirus


Medicii din Iaşi sunt în alertă: un copil de 9 ani, grav bolnav, dintr-un centru de plasament a fost confirmat cu noul tip de coronavirus.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” spune că băiatul este stabil şi deocamdată asimptomatic. Pe de altă parte, zeci de alți copii şi angajaţi ai centrului au fost testați și așteaptă rezultatele.

Copilul de nouă ani, cu grave probleme renale, a mers luni împreună cu îngrijitorul de la centru la spital, pentru dializă. Medicii îl au în evidenţă de mai mult timp - face procedura de două ori pe săptămână. Potrivit protocoalelor, băiatul a fost testat la spital şi pentru noul coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv.

Imediat, medicii i-au alertat pe angajaţii direcţiei de Asistenţă Socială, dar şi pe epidemiologi. În centru sunt 45 de copii - toţi cu grave probleme medicale şi peste 80 de angajaţi, care lucrează în două ture. Toţi au fost testaţi.

Inspectorii sanitari încearcă acum să afle sursa infectării. Pentru cei mai mulţi dintre copii, angajaţii ţin loc de părinţi. Tot de la ei primesc îngrijire şi afecţiune pentru a reuşi să lupte cu boli crunte.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top