Avertismentul medicilor: dezinfectarea în exces poate fi dăunătoare

Avertismentul medicilor: dezinfectarea în exces poate fi dăunătoare


Vânzările produselor pentru dezinfectat au explodat odată cu pandemia de coronavirus. Specialiştii avertizează că aceste produse ajută la distrugerea coronavirusului, dar folosirea în exces a acestora poate avea şi reacţii adverse.

Spălarea repetată pe mâini poate duce la uscarea pielii şi apariţia iritaţiilor ori a crăpăturilor, care creează senzaţie de arsură sau înţepătură.

„Acelaşi lucru este valabil în cazul folosirii exagerate a şerveţelelor pe bază de alcool”, spune dr. Rachel Romaine, medic dermatolog, citat de csid.ro.

De asemenea, produsele pe bază de clor pot cauza iritaţii la nivelul pielii, ochilor şi căilor respiratorii superioare, adaugă medicul. Clorul este un iritant puternic, atât pentru stomac şi colon, dacă este ingerat, dar şi pentru plămâni dacă este inhalat.

Gelurile dezinfectante nu trebuie să înlocuiască apa şi săpunul, mai precizează medicul.

„Gelurile dezinfectante trebuie folosite doar când nu avem acces la apă. Atenţie şi la copii! Ei pot fi atraşi de ambalajul colorat şi de mirosul plăcut, mai ales în cazul gelurilor dezinfectante cu arome fructate. Astfel, există riscul să înghită gelul respectiv şi să se intoxice”, mai avertizează medicul.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top