fbpx
 

Anchetă epidemiologică la Pașcani: zeci de cadre medicale și pacienți, infectați cu noul coronavirus


Medici, asistente și infirmiere de la patru secții ale spitalului din Pașcani au fost confirmate cu COVID-19. Pe lângă angajații spitalului, 12 pacienți de la Secția de Îngrijiri Paleative au fost diagnosticați și ei cu aceeași infecție, transmite Mediafax.

Ancheta epidemiologică făcută de DSP Iaşi la Spitalul Municipal Paşcani a arătat că 25 de angajaţi ai unităţii medicale sunt infectaţi cu noul coronavirus. Aceştia au fost depistaţi între 10 şi 28 aprilie. Potrivit unui comunicat al DSP Iaşi este vorba despre  6 cadre medicale la Compartimentul Primiri Urgenţe, 9 cadre medicale la Secţia de Îngrijiri Paliative, 2 cadre medicale la Secţia de Infecţioase şi 4 de la Chirurgie. Alţi 4 angajaţi din zona adiministrativă a unităţii medicale au fost şi ei infectaţi.

Testări au fost făcute şi tuturor pacienţilor de la secţia de îngrijiri paleative, unde au fost confirmate 12 cazuri de îmbolnăvire cu COVID19.

„Prin urmare, în privinţa personalui medical, testările au evidenţiat prezenţa noului coronavirus la 4 medici, 8 asistenţi medicali, 8 infirmieri şi un brancardier.

În total, în perioada 10.04 – 28.04.2020, au fost efectuate 197 de recoltări de la pacienţi şi persoane angajate în cadrul Spitalului Municipal Paşcani. Ancheta este în curs de desfăşurare", au precizat reprezentanţii DSP Iaşi.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: