fbpx
Print this page
Rata de vindecare a pacineților COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, de două ori mai mare decât cea națională

Rata de vindecare a pacineților COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, de două ori mai mare decât cea națională


Mai bine de jumătate din pacienții COVOD-19 pozitiv tratați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași s-au vindecat. Statisticile arată că rata vindecării este de 52% față de 23%, câr este cea de la nivel național.

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a fost prima unitate din zona Moldovei care a tratat pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. De la primul pacient internat pe data de 4 martie şi până astăzi, la unitatea medicală au fost tratate peste 400 de persoane.

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi: „Peste 200 sunt vindecaţi. La aceştia mai adăugăm şi 51 de pacienţi cu forme uşoare şi asimptomatice care s-au externat de la Spitalul CFR. Am caculat ceea ce înseamnă pacient vindecat, înseamnă 52%,  un procent mult peste media naţională.”

Asta în condiţiile în care, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, rata vindecării la nivel naţional este de 23 la sută.  O parte dintre cele mai grave cazuri de infectare cu coronavirus din toată zona Moldovei au fost şi sunt tratate la Iaşi.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Articole similare