fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași: „Se schimbă profilul pacientului infectat cu noul coronavirus”

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași: „Se schimbă profilul pacientului infectat cu noul coronavirus”


Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, prof. dr. Carmen Dorobăț, a declarat că se schimba profilul pacientului infectat cu noul coronavirus.

Majoritatea persoanelor infectate care ajung în unitatea medicală au forme medii, nu uşoare sau asimptomatice ca până acum. De asemenea Carmen Dorobăț a accentuat și importanța respectării măsurilor de prevenție

Carmen Dorobăț afirmă că la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Iaşi există un număr mult mai mic de paturi libere de la o gardă la alta, faţă de cum era în urmă cu două-trei săptămâni. Dacă atunci existau 20-30 de locuri libere, în prezent sunt doar în jur de zece locuri libere.

Ea spune că s-a modificat și profilul pacientului, în sensul că majoritatea ajung la spital cu simptome, având forme medii ale bolii.

„Profilul pacientului este cumva modificat. Marea majoritate a pacienților au forme medii. Foarte puţini au forme asimptomatice sau uşoare. Acest lucru înseamnă că pacientul se prezintă de la început cu simptome.

Ea avertizează că trebuie să fim extrem de atenţi la măsurile de prevenţie, pentru a limita răspândirea acestei infecţii: distanţarea fizică, spălarea pe mâini cu apă şi săpun de câte ori este cazul şi de fiecare dată când intrăm în casă şi purtarea măştii, care este obligtorie în spaţiile închise.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top