fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Zece cadre medicale de la Spitalul de Neurochirurgie Iași, infectate cu noul coronavirus

Zece cadre medicale de la Spitalul de Neurochirurgie Iași, infectate cu noul coronavirus


10 cadre medicale, majoritatea asistente, de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, au fost depistate cu noul coronavirus după întoarcerea la serviciu.

„E un accident regretabil din punctul nostru de vedere. Pe tot parcursul acestei epidemii am luat toate măsurile necesare pentru protecţia pacienţilor şi a personalului medical. Am luat în calcul şi posibilitatea infectării personalului medical, astfel că, pentru protecţie, am dispus ca personalul medical să lucreze în ture de 14 zile, urmând să fie retestat la revenirea în tură. În momentul în care s-au făcut testarea, un cadru medical, o asistentă, a ieşit pozitiv. Au fost testate toate cadrele medicale care au fost în serviciu în acea tură. Au fost zece cadre medicale infectate, majoritatea lor fiind asistente medicale. Au fost şi infirmiere şi un medic rezident. Cel mai probabil infectarea s-a făcut în exterior”, a declarat pentru Agerpres managerul unităţii, Lucian Eva.

A fost începută o anchetă epidemiologică.

„S-au luat toate măsurile necesare pentru izolarea focarului. Sunt în curs de testare toate cadrele medicale, toţi pacienţii s-au luat măsuri să fie izolaţi, urmând să se facă şi decontaminarea spaţiilor”, a explicat managerul.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top