fbpx
Portokal
Deputatul Mitralieră, medic de profesie: Prin termoscanare se accesează toate datele personale. Autorităţile monitorizează persoanele

Deputatul Mitralieră, medic de profesie: Prin termoscanare se accesează toate datele personale. Autorităţile monitorizează persoanele


Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, de profesie medic, susţine că prin termoscanare „se accesează toate datele personale”. Politicianul, medic de profesie, susține că temperatura poate fi luată doar de un cadru medical, nu de un agent de securitate.

Deputatul susține că a studiat, iar măsurarea temperaturii poate fi luată doar de un cadru medical, nu de orice persoană.

„Eu am studiat şi ca medic chestiunea asta şi din punct de vedere al legalităţii şi a respectării drepturilor omului. Măsurarea temperaturii nu poate s-o facă decât un cadru medical. Nu poţi să pui pe unul să măsoare temperatura, care n-are nicio specialitate medicală, nici măcar asistent medical nu e” , susține acesta.

Cătălin Rădulescu a declarat că prin termoscanare se acceasează datele personale. Mai mult decât atât, acesta susține că prin această măsură nu se respectă legea care asigură dreptul la informații private.

„Eu am înţeles că prin termoscanare deja se accesează toate datele personale, deci e fără acordul persoanei. Nu se respectă legea care îţi asigură dreptul la informaţii private. Înţeleg că prin termoscanare facială deja în momentul ăla autorităţile respective monitorizează într-un fel sau altul orice fel de persoană din România, pentru că îţi ia datele” , a adăugat deputatul.

De asemenea, medicul susține că o simplă răceală îți poate da o temperatură mai mare de 37, nu trebuie să fie neapărat vorba de coronavirus.

„Pe de altă parte, orice răceală o să-ţi dea o temperatură mai mare fără să ai COVID. Nu trebuie să ai COVID ca să ai 37,3. Eu, de exemplu, am avut pneumonie la un moment dat, altă dată bronşită cronică şi am făcut temperatură. Orice stare de gripă, viroză gripală îţi dă temperatură peste 37 de grade” , susține Cătălin Rădulescu.

Deputatul a explicat că nu poate exista o autoritate care să urmărească persoanele fără niciun motiv și să știe în orice moment unde se află aceasta.

„Să vină cei de la o secţie de Poliţie să-l ridice şi să-l ducă la spital iar este îngrădirea unui drept, pentru că cel puţin omul ăla trebuie să meargă acasă. Dar din ce am înţeles de la ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în momentul în care temperatura este peste 37,3 grade, prin termoscanare se anunţă o secţie de poliţie care vine şi te ridică. Toate astea trei la un loc reprezintă nişte încălcări grave. Nu poate să existe o autoritate care să mă urmărească pe mine fără să aibă niciun fel de motiv să ştie în orice moment unde sunt, unde intru, de ce intru", a precizat Rădulescu, potrivit Digi 24.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top