Focar de coronavirus într-un cămin de bătrâni din București: 75 de persoane infectate

Focar de coronavirus într-un cămin de bătrâni din București: 75 de persoane infectate


75 de persoane - rezidenți și angajați ai unui cămin de bătrâni din sectorul 4 al Capitalei - sunt infectate cu coronavirus, anunță Direcția de Sănătate Publică. Potrivit DSP București.

Focarul din căminul de bătrâni a izbucnit din cauză că „nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar și administrativ, toate măsurile care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecției terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spații special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice)".

DSP a amendat conducerea căminului cu 20.000 de lei „pentru neinstituirea și neaplicarea de către personalul medico-sanitar și administrativ a măsurilor care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile".

Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății nu au făcut public numele căminului.

Direcția de Sănătate Publică București a efectuat un control la acest cămin pe data de 24 mai. În urma controlului a rezultat că 75 de persoane, atât bătrâni rezidenți ai căminului, cât și angajați, sunt infectați cu coronavirus.

Ce măsuri a recomandat DSP:

  1. Respectarea, în continuare, a măsurii de limitare a internărilor precum și interzicerea vizitelor aparținătorilor.
  2. Supravegherea zilnică, clinică și epidemiologică, atât a beneficiarilor din cămin cât și a personalului, cu monitorizarea temperaturii și a simptomtologiei, cu anunțarea telefonică imediată la DSPMB, cu repetarea exsudatelor nazale și faringiene la apariția simptomelor.
  3. Cohortarea, după testare, a suspecților în saloane/dormitoare și izolarea lor, până la aflarea rezultatului, când se va acționa conform metodologiei.
  4. Intensificarea măsurilor de curațenie și dezinfecție precum și efectuarea curățeniei terminale/dezinfecției terminale, inclusiv prin nebulizare, atât în saloane/dormitoare cât și în spațiile comune.
  5. Reinstruirea personalului cu privire la obligativitatea purtării echipamentului de protecție.
  6. Actualizarea procedurilor specifice, în conformitate cu metodologia supravegherii infecției cu COVID-19.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top