fbpx
Portokal
Focarul de coronavirus de la fabrica de îngheţată din Sebeş s-a extins: numărul îmbolnăvirilor s-a dublat

Focarul de coronavirus de la fabrica de îngheţată din Sebeş s-a extins: numărul îmbolnăvirilor s-a dublat


Situaţia de la fabrica de înghețată din Sebeș, județul Alba, s-a agravat, iar numărul infectaților s-a dublat și a depășit 80, din care 55 de angajați, potrivit Mediafax. Focarul de COVID -19 a fost depistat la sfârșitul săptămânii trecute la această fabrică.

DSP Alba desfășoară o anchetă epidemiologică care vizează persoane din 7 localități ale județului Alba, în încercarea a identifica toți contacții angajaților confirmați pozitiv și pentru a preveni răspândirea infectării. Între timp, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că până acum au fost efectuate aproape 1.000 de teste.

În acest moment, au fost confirmați pozitiv 55 de angajați ai fabricii de înghețată din Sebeș dintr-un total de peste 350, la care se adaugă aproximativ 30 de contacți ai acestora.

„Agentul economic nu funcționează, va funcționa în regim de avarie, cu personal redus de 3 ori față de numărul normal”, a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit presei locake, este vorba de fabrica de înghețată Alpin 57 Lux din Sebeș. Direcția de Sănătate Publică a transmis atunci că fabrica a fost amendată cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare.

„Totodată, specialiștii epidemiologi au stabilit ca principală cauză a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens. Rugăm populația să evite panica, specialiștii iau ca de fiecare dată măsuri ferme și imediate având ca scop protejarea sănătății publice", spunea sursa citat.

Alpin57Lux este o fabrică românească, înfiinţată în urmă cu peste două decenii de omul de afaceri Ioan Istrate şi vândută în 2016 către grupul leton Food Union pentru circa 15 milioane de euro. Ioan Istrate a rămas acţionar minoritar (30%) în firmă. Food Union este cea mai mare companie producătoare de lactate din Letonia.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top