fbpx
 
Trei noi cazuri de COVID-19 la Protecția Copilului Iași

Trei noi cazuri de COVID-19 la Protecția Copilului Iași


Au fost confirmate trei cazuri noi infecție cu noul coronavirus în rândul angajaților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași.

Este vorba despre doi salariați de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Hârlău și unul de la Centrul de Servicii Sociale Bucium.

„În urma testărilor care s-au făcut în cursul săptămânii curente în rândul angajaților și beneficiarilor din cadrul DGASPC Iași au fost descoperite trei noi cazuri. Angajații respectivi au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase, iar persoanele cu care au intrat în contact se află în izolare la domiciliu.

Țin să menționez că, potrivit legislației, atât angajații cât și beneficiarii din cadrul DGASPC sunt testați obligatoriu de două ori pe lună”, a declarat, pentru Europa FM, Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

La sfârșitul lunii iunie, conducerea DGASPC Iași anunța infectarea a 39 de copii din cei 67 câţi sunt în Centrul rezidenţial “Sf. Nicolae” din Paşcani şi Centrul rezidenţial din Verşeni.

Copiii din cele două centre au fost testaţi după ce 16 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv, 11 de la Centrul “Sf. Nicolae” de la Paşcani şi cinci de la Centrul din Verşeni.

Tot zilele trecute, o grefieră de la Judecătoria Hârlău a fost depistată pozitiv la testare, drept pentru care, magistrații au decis suspendarea activității instanței pentru trei zile.

„Este adevărat că unul dintre colegii noștri din instanță a fost confirmat cu infecția cu SARS COV2.

Rezultatul testului a venit pe 14 iulie, motiv pentru care am decis, împreună cu colegii de la Curtea de Apel, suspendarea activității pentru trei zile.

Întreg personalul a fost testat, iar rezultatele au fost negative și s-a demarat un proces de dezinfecție.

Începând de luni dimineață va fi reluată activitatea instanței. Precizez că, datorită respectării de către angajați a regulilor de protecție s-a reușit evitarea apariției de noi cazuri.

Se pare că, angajatul a luat virusul din mediul privat, de acasă”, a declarat Daniel Chiriac, președintele Judecătoriei Hârlău.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30