fbpx
 
La Boli Infecțioase și la Spitalul CFR Iași nu mai sunt locuri pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2

La Boli Infecțioase și la Spitalul CFR Iași nu mai sunt locuri pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2


Carmen Dorobăț anunţă că nu mai sunt locuri libere la Spitalul de Boli Infecțioase din Iaşi şi face apel la populaţie să respecte regulile de distanţare socială şi protecţie sanitară. Și managerul Spitalului CFR Iași, spital suport covid, a anunțat ca în acest moment nu mai exista nici un pat liber pentru cei infectați cu SARS COV2.

Spitalele Covid şi suport Covid din Iaşi funcţionează la capacitate maximă, după valul mare de noi cazuri depistate pozitiv.  Spitalul de Boli Infecţioase şi CFR din Iaşi au rămas fără locuri libere.

„Astăzi la Spitalul de Boli Infecțioase nu mai exista niciun loc liber la Compartimentul de Terapie Intensiva, toate cele noua paturi fiind ocupate. De asemenea, la saloanele de confirmați nu mai este niciun loc liber. Facem un apel la populație sa respecte regulile de distanțare sociala și protecție sanitară. Sa poarte mască și sa se spele pe maini ori de câte ori este nevoie cu apa și săpun. "a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, potrivit ZDI.

Și managerul Spitalului CFR Iași, spital suport Covid, a anunțat ca în acest moment nu mai exista nici un pat liber pentru cei infectați cu SARS COV2. Singurul spital care mai dispune de 5 locuri este Spitalul de Pneumoftiziologie la saloanele de confirmati.

Potrivit legislației din perioada stării de urgență, următorul spital care ar intra în prima linie a pandemiei este Spitalul Militar, unde ar fi disponibile 10 paturi la ATI pentru bolnavii de Covid 19 aflați în stare gravă. Pentru aceasta însă este necesar un ordin al Ministerului Apărării Naționale

În aceste condiții, următorul spital suport este Spitalul de Urgente „Sfântul Spiridon”, cu doua clinici, una de Chirurgie și o clinica medicala, care au funcționat ca suport și în timpul stării de Urgente. Au existat discuții la nivelul județului pentru intrarea Spitalului de Recuperare ca unitate suport dar deocamdată nu s-a luat nicio decizie.

La nivelul unităților medicale din judetul Iași exista 331 de locuri pentru Covid 19,repartizate astfel :205 la Infecțioase, 80 CFR, 40 Pneumoftiziologie, 16 ATI Neurochirurgie. În acest moment, pacienții a căror forma de boala va progresa spre severa, vor fi transferați la clinica ATI Covid 19 de la Neurochirurgie.

Grupul de Comunicare Strategica a raportat, astăzi, pentru județul Iași 55 de noi cazuri, un record pentru județ de la începutul pandemiei și până acum.

 

Sursa: Ziarul de Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30