fbpx
 
Covid-19: Două cazuri de casieri infectați la Salubris

Covid-19: Două cazuri de casieri infectați la Salubris


Doi angajați ai societății de salubritate din Iași, Salubris, au fost confirmați ca fiind infectați cu Covid-19. Sunt casieri și mergeau pe teren. Directorul societății a recunoscut existența cazurilor. Printre cei aproximativ 30 de casieri de la Salubris s-a instalat panica, mai ales că, la începutul pandemiei, refuzaseră să mai meargă pe teren, sub pretextul că există alte modalități de plată, dar ar fi fost forțați să-și continue deplasările.

Neculau: „Încercăm să lucrăm în 2 ture acolo unde se poate”

Surse din cadrul Salubris au dezvăluit, la mijlocul acestei săptămâni, pentru REPORTER DE IAȘI, că cel puțin trei casieri, oameni care mergeau pe teren, au fost confirmați cu Covid-19, fără a fi cunoscută sursa infectării lor. Aceleași surse au precizat că oamenii sunt panicați, pentru că nu știu sursa infectării. Măsurile luate de conducere ar fi cele obișnuite: angajații au fost răsfirați în birouri, li s-au dat măști și dezinfectant. „Oamenii se tem foarte tare. Și mai există și alt risc. Ca angajații de la noi să împrăștie virusul la cei cu care vin în contact pe teren, mulți dintre ei bătrâni”, explică angajatul care a făcut public focarul.

„Sunt doi casieri infectați. Încercăm să lucrăm în 2 ture acolo unde se poate, cu fluxuri separate, dezinfecție în fiecare zi, test Covid la întoarcerea din concediu sau zile libere, interzicerea contactului între persoanele care nu sunt din același birou, distanțare conform legii în birouri, documentele se duc și se iau din fața fiecărui birou, fiind interzisă intrarea în biroul altor colegi”, a declarat Cătălin Neculau, directorul Salubris.

La începutul pandemiei, casierii de la Salubris au refuzat să mai iasă pe teren, spunând că există și alte modalități prin care ieșenii pot plăti serviciile de salubritate, dar cererea le-a fost ignorată.

DSP confirmă cel puțin unul dintre cazuri, un casier testat pozitiv, precizând, însă, că cifra poate fi mai mare.

Directorul de la Infecțioase: „Suntem aproape de cât putem duce”

Ar fi a doua societate din subordinea Consiliul Local cu angajați infectați în ultimele zile, după Compania de Transport Public.

De asemenea, există și alte instituții publice din municipiul Iași care au raportat astfel de situații, cum ar fi Inspectoratul Județean de Poliție, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Inspectoratul Școlar Județean, Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul „Sf. Maria” sau cămine aflate în administrarea Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului. 

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a precizat că medicii de la unitatea medicală primesc tot mai multe cazuri. „Ne descurcăm, deși suntem aproape de capacitatea maximă. Mai avem doar câteva paturi disponibile”, a declarat Dorobăț.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30