fbpx
Portokal
Profesorul Gurlui, noi dovezi privind dezastrul ecologic de pe Bahlui: „Spuma morții” (VIDEO)

Profesorul Gurlui, noi dovezi privind dezastrul ecologic de pe Bahlui: „Spuma morții” (VIDEO)


Cunoscutul luptător împotriva poluării, profesorul ieșean Silviu Gurlui, vine cu dovezi suplimentare privind dezastrul ecologic de pe Bahlui.

După ce, în urmă cu câteva zile, a postat mai multe fotografii cu mii de pești morți și apa neagră a Bahluiului, universitarul ieșean a publicat pe pagina sa de socializare un filmuleț de la stăvilarul Oproșeni, unde se vede clar cum cursul râului este acoperit cu o pătură groasă de spumă.

„Spuma mortii.

Acest film are 23 secunde si reprezinta stavilarul Opriseni, Iasi. Dupa toate aparentele pare legat de dezastrul ecologic.

Filmul primit in privat ar fi inregistrat chiar in aceasta perioada a dezastrului ecologic. Rog populatia, cetatenii din zona, rog institutiile abilitate sa clarifice sau sa aduca dovezi suplimentare privind informatia din aceasta pelicula. Eu am obligatia sa-l difuzez pentru corecta informare a opiniei publice. Daca se certifica ca filmul este legat de evenimentul din weekend, nu poate fi decit ultima veriga a sirului de explicatii dat de mine pe parcurs.

Stavilarul este la 20 metri vest de locul unde am facut primele poze cu pestii morti. Acolo era un covor alb imens de pesti dar am fost oprit sa pozez. Chiar amenintat. Acest stavilar primeste apa de pe Bahlui si Jijia. El se afla la ~1 km de locul de unde am prelevat ulterior acele substante "placinte negre" si unde Bahluiul se vedea clar ca este optic schimbat. De acest stavilar nu stiam mai nimic la acea vreme.

Multumesc sutelor si sutelor de prieteni care mi-au fost alaturi din toata tara. Mi-au furnizat continuu informatii, m-au ajutat sa inteleg, m-au ajutat sa descifrez! Analiza mea, informatiile sunt pentru a preveni pe viitor astfel de dezastre. Ce-am vazut simbata m-a marcat profund. A fost un cosmar. Greu de uitat, 6 km de apa cu maluri albe, pline cu pesti morti!

Moartea vine pe Bahlui? Pare a deveni un scenariu de film!”, este mesajul postat de profesorul Silviu Gurlui.

Reamintim că reprezentanții ABA Prut-Bârlad au declarat că moartea peștilor din râul Bahlui fotografiați de profesorul ieșean s-a produs din cauze naturale. „Din Rezultatele analizelor de laborator s-a constatat un nivel scăzut de oxigen. Având în vedere precipitațiile înregistrate în cursul zileide 30.07.2020, produse local cu intensitate mai mare, urmate de scăderea bruscă a temperaturii, coroborat cu valorile reduse ale oxigenului din apă, au condus la înregistrarea locală a  mortalității piscicole”, arătau în urmă cu câteva zile, reprezentanții Apelor Române.

Article image
Profesorul ieșean Silviu Gurlui trage un semnal de alarmă pe pagina sa de Facebook după ce a descoperit un adevărat dezastru ecologic pe malul Bahluiului:
Autor cristi tanasa Social 01 August 2020


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top