fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Campanie a Poliției Române: Selfie-ul pe tren nu ia Like-uri, ia vieți! (VIDEO)

Campanie a Poliției Române: Selfie-ul pe tren nu ia Like-uri, ia vieți! (VIDEO)


Din experienţa ultimilor ani, odată cu dezvoltarea tehnologiei, constatăm că ne confruntăm cu un fenomen inedit, respectiv pozele realizate în locuri periculoase în scopul de a avea cât mai multe aprecieri pe rețelele de socializare.

Unul din aceste locuri periculoase este ,,sus pe tren”. Inconştienţa, teribilismul curiozitatea sau pur şi simplu dorinţa de a avea o fotografie specială în apropierea trenurilor sau chiar pe vagoane au devenit o modă printre adolescenţi. Cei care vor să facă astfel de poze sunt în pericol și atunci când nu ating firele de tensiune. Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi foarte periculos la distanțe mici. O persoană care se apropie de cablu, urcându-se pe un vagon sau o locomotivă devine un fel de paratrăsnet. Tensiunea pe linia de contact este de 27000 V. Foarte puțini înțeleg acest lucru, iar această greşeală îi poate costa viaţa.

Pentru a atrage atenţia asupra pericolului, Inspectoratul General al Poliției Române prin Institutul de Cercetare şi Prevenire Criminalității și Direcția de Poliție Transporturi în parteneriat cu agenția de publicitate Mercury 360 au inițiat Campania naţională de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”.

Scopul acestei campanii este de a informa și conștientiza populaţia cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CFR, triaje şi zonele adiacente.

Cu această ocazie se vor realiza mai multe activităţi informative-preventive în perioada iulie 2020 – ianuarie 2021, având ca grup ţintă călătorii care folosesc transportul pe calea ferată și populaţia generală din zonele adiacente gărilor/depourilor. Odată cu începerea şcolii vor fi derulate activităţi informative-preventive şi în unităţile de învăţământ.

În primele 7 luni ale acestui an au fost identificate 10 cazuri de persoane care au ignorant marcajele și indicațiile afişate în locuri vizibile devenind astfel victime ale electrocutării prin arc electric, adică un fulger care loveşte corpul şi îl carbonizează. Acoperişul unui vagon nu este loc de joacă, atrag atenţia specialișii, care susțin că în spital au ajuns chiar și copii de 8 ani. Arcul electric nu poate fi evitat, iar electrocutarea la 27000 de volţi este o condamnare la moarte. Cei care scapă cu viață rămân cu sechele grave, nu numai pe piele, ci şi asupra organelor interne deoarece şocul electric afectează întreg organismul.

De-a lungul desfășurării campaniei, Compania CFR Călători a pus la dispoziţie un vagon de persoane care a fost personalizat cu însemnele campaniei și care va fi atașat trenurilor ce vor circula pe diverse rute naţionale, pentru a transmite mesajul preventiv unui număr cât mai mare de beneficiari.

La nivel local, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi - Biroului de Analiză a Criminalităţii împreună cu lucrători din cadrul Poliției Transporturi, vor participa la întâlniri cu călătorii care utilizează transportul pe calea ferată în vederea transmiterii de informații destinate prevenirii cazurilor de electrocutare în sfera transporturilor feroviare. Trenul care va avea atașat vagonul personalizat, va sosi în regiunea Moldovei pe ruta București - Suceava  - Iaşi – Galaţi în perioada 07.09.2020 – 18.10.2020.

Recomandăm cetăţenilor să nu ignore semnele şi indicatoarele de avertizare și deasemenea amintim că este interzis și periculos să îţi faci poze/ selfie-uri pe tren sau pe calea ferată.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac