fbpx
12 sirieni, depistați într-o autoutilitară, în apropierea graniței cu Ungaria: călăuza lor, tot un sirian, cercetată pentru trafic de migranți

12 sirieni, depistați într-o autoutilitară, în apropierea graniței cu Ungaria: călăuza lor, tot un sirian, cercetată pentru trafic de migranți


Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat într-o autoutilitară condusă de un cetăţean sirian, douăsprezece persoane din Siria, pe care șoferul intenționa să le ajute să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Poliţiştii de frontieră din Curtici, județul Arad, au desfășurat vineri, o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 23.30, agenții au oprit pentru control, pe comunicația Arad - Sânmartin, la aproximativ 1 km față de linia de frontieră, o autoutilitară marca Peugeot Boxer, condusă de un cetățean sirian, în vârstă de 46 de ani, posesor al unui permis de ședere eliberat de autoritățile române.

În urma verificării vehiculului, au fost descoperite, în interiorul compartimentului marfă, douăsprezece persoane – trei minori şi nouă adulţi. Cele douăsprezece persoane, împreună cu şoferul, au fost conduse la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, s-a stabilit faptul că cei doisprezece sunt cetăţeni din Siria, adulţii au vârste cuprinse între 24 şi 36 de ani, iar cei trei minori între 4 şi 17 ani. Şoferul intenţiona să-i ajute pe aceştia să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pentru a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad cu privire la săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei doisprezece cetățeni sirieni.

De asemenea, șoferul autoutilitarei este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top