fbpx
Nu au fost strugurii! Cei doi copii din Coarnele Caprei au murit din cauza otravei de șobolani pusă de mama lor în camera în care dormeau micuții

Nu au fost strugurii! Cei doi copii din Coarnele Caprei au murit din cauza otravei de șobolani pusă de mama lor în camera în care dormeau micuții


Legiștii din Iași au ajuns la o concluzie șocantă: nu strugurii stropiți cu chimicale au adus moartea celor doi frați, de un și jumătate și trei ani, din Coarnele Caprei, ci vaporii emanați de otravă de șobolani.

Chiar mama micuților o plasase în încăperea în care dormeau micuții. Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Necropsiile au infirmat varianta inițială a mamei, care le-a povestit celor de pe Ambulanță că frățiorii au mâncat struguri stropiți cu chimicale.

O substanță raticidă, găsită în otravă pentru șobolani, a fost fatală pentru micuți.

IML: „S-au făcut necropsiile în ambele situații, în ambele cazuri. Este vorba despre o intoxicație. Toate datele de istoric, de anchete, din foaia de observație pentru cel de-al doilea copil atestă existența unei intoxicații. Cel mai probabil un pesticid, dar nu mergem pe varianta cu strugurii stropiți.”

Poliția investighează uciderea din culpă. Deocamdată, mama nu a fost pusă sub acuzare.

Anca Vâjiac, purt. de cuv. IPJ Iași: „Polițiștii au întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.”

Chimicalele ar fi fost plasate chiar de femeie, în camera copiilor, înainte ca aceștia să adoarmă. Mama a strecurat pastilele toxice în găurile făcute de șobolani în podeaua casei. Pe timpul nopții, cei doi frați ar fi inhalat vaporii emanați.

Silviu Gurlui, profesor fizică: „Pentru această vârstă, orice urmă de compus chimic nociv poate dăuna sănătății copiilor chiar și decesul lor, din păcate. Clar, trebuie izolată zona, pentru a decide care a fost cauza și pentru a preveni alte potențiale accidente de acest tip. Lucrurile trebuie privite cu mare, mare atenție. Sunt reguli clare de securitate pe care trebuie să le respectăm fiecare dintre noi. Aceste substanțe nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor.”

Medicii atrag atenția că astfel de substanțe chimice nu trebuie să stea la îndemâna copiilor.

Copilul de un an și jumătate a murit în curtea gospodăriei, deși a fost resuscitat aproape o oră. Frățiorul mai mare s-a stins la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria din Iași. Mama a povestit că au vomitat toată dimineața, însă nu aveau febră. Abia când a văzut că cel mic nu mai dă semne de viață a sunat la 112.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top