fbpx
Portokal
Un director de la Gospodărirea Apelor Gorj și-a pus subordonații să lucreze la pensiunea lui

Un director de la Gospodărirea Apelor Gorj și-a pus subordonații să lucreze la pensiunea lui


Directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj a primit amenzi de 144.000 de lei de la Inspectoratul de muncă. Sancțiunile au fost date după ce în curtea unei pensiuni care îi aparține au fost găsiți, la muncă, angajați ai instituției de stat pe care o conduce. Cel în cauză susține că muncitorii erau în concediu și că îl ajutau, colegial, scrie Digi24.

Un control al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj în stațiunea Rânca a găsit șapte muncitori în curtea unei pensiuni. Oamenii nu erau angajați cu forme legale. Mai mult, oficial, sunt angajați ai Serviciului Județean de Gospodărire a Apelor. Iar pensiunea la care făceau reparații aparține directorului instituției.

Neli Matei, purtător de cuvânt Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj: Angajatorul a fost sancționat cu două amenzi. Una în valoare de 140.000 de lei pentru primirea la muncă a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, iar cea de-a două de 4.000 de lei pentru nepurtarea de către muncitori a echipamentului individual de protecție.

Directorul susține că angajații Direcției de Apă care munceau la pensiunea lui de la Rânca se oferiseră să-l ajute la curățenie. Și că își luaseră concedii pentru acea zi.

Alexandru Buduran, director Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj: Oamenii erau în concediu, deci nici gând că erau pontați fictiv la Apele Române, n-aș face așa ceva, sunt director de 9 luni și n-aș face lucrul acesta.

Alexandru Gheorghe, angajat SGA: Ne-am dus acolo, ne-am luat o zi din concediu să-l ajutăm pe domnul director să facă ordine în jurul cabanei, că erau resturi, bucăți de lemn.

Directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj a anunțat că va contesta în instanță amenzile primite.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top