fbpx
Portokal
Tineri moldoveni, prinși cu trei permise de conducere false la controlul de frontieră

Tineri moldoveni, prinși cu trei permise de conducere false la controlul de frontieră


Poliţiştii de frontieră au descoperit la controlul de frontieră trei permise de conducere false.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra în țară, ca pasageri în diverse mijloace de transport, doi tineri cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 20, respectiv 30 de ani.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijloacelor de transport și persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse, în bagajele personale ale celor doi tineri, două permise de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, pe acestea fiind  imprimate propriile fotografii”, arată reprezentanții ITPF Iași.

Şi în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra în țară, călătorind într-un microbuz marca Mercedes, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 41 de ani, care a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere pentru a justifica calitatea de transportator.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea celor trei documente, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisele de conducere în cauză nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind contrafăcute.

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat permisele de conducere descoperite la controlul de frontieră prin intermediul unor conaţionali, ale căror date nu le cunosc, plătind diferite sume de bani și că urmau să folosească în state ale U.E., pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă”, mai spun reprezentanții ITPF Iași.

În primele două cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, iar în ultimul caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top