fbpx
 

Omagiu adus victimelor COVID: Un medic, un asistent și o infirmieră au primit „post mortem” „Crucea Moldavă pentru mireni”


Trei persoane care au lucrat în domeniul medical şi care au decedat după ce s-au infectat cu COVID-19 au fost omagiate, miercuri, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, acordându-le distincţia „Crucea Moldavă pentru mireni", transmite Agerpres.

Cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, „Crucea Moldavă pentru mireni" a fost acordată post mortem Marianei Andrioaie, care a fost medic în Botoşani, Virginicăi Nistor, care a fost asistentă medicală în Piatra Neamţ, şi Tatianei Costin, care a fost infirmieră în Bacău.

Distincţiile au fost primite de reprezentanţi ai familiilor acestora.

„Ambianţa este frumoasă, de bucurie, dar fiecare ştie ce este în sufletul său având rude, prieteni, cunoştinţe, care se află atinşi de boala care se tot răspândeşte şi gândul în rugăciune în primul rând ar trebui să fie la ei. Cei mai bravi oameni de la începutul anului şi până acum cred că sunt ostenitorii noştri din spitale: medici, asistente medicale, infirmiere, ostenitori de la ambulanţă şi toţi cei care au fost implicaţi în această luptă crâncenă împotriva virusului care ne-a putut atinge. Dintre cei care s-au ostenit mult împotriva bolii sunt persoane care au fost atinse în timp ce ajutau pe alţii pentru a nu fi atinşi de boala cea necruţătoare. Sunt medici şi ostenitori din sistemul medical care au plătit cu viaţa. De aceea am considerat de cuviinţă să chemăm aici lângă noi membrii câtorva familii din Moldova care au pierdut mame, surori sau fiice şi am dori, prin intermediul acestora, să aducem prinosul nostru de recunoştinţă pentru cei care se află în prima linie în lupta împotriva acestei epidemii", a spus Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30