fbpx
Portokal
Miros puternic de gaze naturale în mai multe zone din municipiul Iași. Cauza: supraodorizarea accidentală

Miros puternic de gaze naturale în mai multe zone din municipiul Iași. Cauza: supraodorizarea accidentală


În această după-amiază, începând cu ora 15,00, la dispeceratul Delgaz Grid au fost înregistrate mai multe sesizări din partea consumatorilor din municipiul Iași privind prezenţa mirosului de gaz.

Odorizarea este o componentă a conceptului de siguranţă aplicat în sectorul gazelor naturale şi este realizată în staţiile speciale ale Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale, în cadrul activităţilor sale curente sau la solicitarea distribuitorului. Această măsură de siguranţă presupune introducerea unei cantităţi de etilmercaptan în gazele naturale în scopul sesizării de către populaţie, prin miros, a eventualelor scăpări de gaze din reţelele stradale sau din instalaţiile de utilizare a gazelor naturale.

Delgaz Grid nu a solicitat odorizarea suplimentară a gazelor naturale.

Conform informaţiilor pe care le avem, mirosul puternic de gaz se explică prin supraodorizarea gazelor naturale cauzată accidental în instalaţia de odorizare a Transgaz.

În urma sesizărilor înregistrate Delgaz Grid a suplimentat numărul echipelor, 15 echipe intervenind pentru efectuarea verificărilor necesare în teren şi pentru a lua măsurile care se impun pentru funcţionarea sistemului de distribuţie în condiţii de siguranţă.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să asigure o cât mai bună ventilare a holurilor și a caselor scărilor, să aerisească încăperile.

Echipele de intervenție ale Delgaz Grid urmează să verifice toate situațiile în care a fost sesizat miros de gaze naturale și acolo unde se va confirma existența unor scăpări de gaze naturale în clădiri, vor lua măsurile care se impun în vederea eliminării oricărui pericol.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top