fbpx
Portokal
Părintele Ghelasie, ucenic al lui Arsenie Boca, a murit de coronavirus

Părintele Ghelasie, ucenic al lui Arsenie Boca, a murit de coronavirus


Părintele Ghelasie a murit de coronavirus. Stareţ al Mânăstirii „Sf. Mare Mucenic Dimitrie”, ierarhul în vârstă de 58 de ani a fost ucenicul părintelui Arsenie Boca. Acesta s-a stins din viaţă în noaptea de 15 noiembrie, la spitalul din Târgu Mureş.

Părintele Ghelasie a murit de coronavirus, iar mii de credincioși deplâng moartea unuia dintre cei mai iubiţi duhovnici.

Părintele Stareţ Ghelasie Ţepeş a fost hărăzit cu darul de a readuce, duminică de duminică, în faţa credincioșilor veniți din toate colțurile țării la Sfintele Liturghii ţinute la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighișoara, chipuri de demult, sfinţi mutaţi în sinaxare.

Părintele Ghelasie s-a născut la 27 mai, 1962, la Măgheruş, comuna Nadeş (Mureş), ca cel de-al şaselea din cei opt copii ai unei familii cu mare credinţă de Dumnezeu. Părintele Ghelasie a intrat în monahism la mănăstirea Sâmbăta de Sus. A urmat cursurile Facultăţii de Teologie de la Sibiu.

Vreme de patru ani, a fost stareţ al Mănăstirii Lupşa (Alba). Ulterior, împreună cu cinci călugări, a pus bazele Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighişoara.

Părintele stareţ Ghelasie a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincţie acordată în Patriarhia Română.

Starețul Ghelasie Țepeș s-a numărat printre cei care au avut fericirea să-l cunoască în viață pe părintele Arsenie Boca. De nenumărate ori el a povestit despre întâlnirea cu acesta și despre impresia puternică pe care Sfântul Ardealului a lăsat-o asupra sa.

„Eu am văzut în dânsul numai harul Lui Dumnezeu. Şi, în plus, am aflat după aceea că Părintele Arsenie Boca spunea: «eu am călugări albi în lume». Este vorba aici de curăţia sufltească pe care pot s-o aibă şi oamenii din lume nu numai călugării. Chiar Părintele spunea :«Măi, nu toţi cei din mânăstire se mântuiesc, aşa cum nici toţi din lume se prăpădesc»”, spunea părintele Ghelasie Țepeș într-un interviu, în urmă cu ceva vreme.

În ultima sa predică, pe care a susţinut-o la hramul Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, părintele Ghelasie Ţepeş i-a îndemnat pe cei prezenţi să meargă la vot şi să-i aleagă pe cei care iubesc pe Dumnezeu.

„Dacă sunteţi cuminţi, vă veţi duce la vot şi veţi şti ce să faceţi, că altfel va fi vai de noi. Întrebaţi-vă duhovnicii, preoţii şi întrebaţi-L pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi pe Maica Domnului. Îndemnul meu este: spovediţi-vă, împărtăşiţi-vă cu Sfintele Taine, luaţi anafură şi agheasmă şi veţi vedea că veţi vota bine. Altfel veţi plânge mult. Noi putem trăi cu ei, dar ei nu pot trăi cu noi”, li s-a adresat regretatul preot credincioşilor prezenţi la hram.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top