fbpx
 
Draga Olteanu Matei va fi înmormântată duminică, la Piatra Neamț

Draga Olteanu Matei va fi înmormântată duminică, la Piatra Neamț


Draga Olteanu Matei a încetat din viață miercuri dimineaţă la vârsta de 87 de ani. Îndrăgita actriţă va fi înmormântată duminică în cavoul familiei din cimitirul „Eternitatea" din Piatra Neamț, unde îşi duce somnul de veci şi soţul ei, medicul Ion Matei.

Ana Monda, o apropiată a actriţei Draga Olteanu Matei, a declarat că sicriul cu trupul neînsufleţit va fi adus joi, 19 noiembrie, de la Iaşi şi va fi depus la Cinematograful „Mon Amour” din Piatra Neamţ, unde toţi cei care vor dori pot veni să îşi ia rămas bun.

Duminică va fi oficiată o slujbă religioasă la Biserica „Sf. Ioan Domnesc”, situată pe platoul de la Curtea Domnească. După slujba de la biserică, Draga Olteanu Matei va fi înmormântată în cavoul familie de la Cimitirul „Eternitatea”, alături de soţul ei, medicul Ion Matei.

Draga Olteanu Matei a murit noaptea trecută în jurul orei 02:11 la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. Renumita actrița fusese internată recent în stare gravă, cu hemoragie digestivă, şi de patru zile se afla în comă indusă.

Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune.

Actrița a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956, iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan.

De-a lungul carierei sale, Draga Olteanu Matei a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chirița” după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița – 1986 și Chirița la Iași 1987), „Gaițele” de Kiritescu (1977), „Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e în sală” de Ion Baiesu, conform Mediafax.

Pe scena Teatrului Național, Draga Olteanu Matei a mai jucat în „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, în „Crima pentru pământ”, o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Săraru.

În televiziune a făcut un cuplu cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic „Nea Marin miliardar”.

După ce s-a pensionat în 2007 din Teatrul Național, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamț unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30