fbpx
Print this page
Morel Bolea, verificat de polițiști după ce mai multe tinere din fundațiile controlate de el au dezvăluit că au fost abuzate și torturate

Morel Bolea, verificat de polițiști după ce mai multe tinere din fundațiile controlate de el au dezvăluit că au fost abuzate și torturate


Polițiștii din Iași a început verificările în cazul lui Morel Bolea, președintele Eurodemos și Kasta Morrrely, după ce Libertatea a publicat un articol în care fetele care făceau parte din cele două asociații au povestit că au fost torturate și abuzate sexual de către acesta.

„În urma articolelor apărute în mass-media conducerea IPJ Iași a dispus efectuarea de verificări pentru stabilirea cu exactitate a situației. Verificările au început încă de ieri de când a apărut primul articol prin intermediul Serviciului de Investigații Criminale”, au declarat reprezentanții IPJ Iași pentru sursa citată.

Două fundații pentru tineri din Iași, Kasta Morrely și Eurodemos, conduse de aceeași persoană, Morel Bolea, sunt, de fapt, un centru de tortură și abuz sexual, potrivit unei anchete publicate miercuri de Libertatea.

Zeci de fete, multe dintre ele minore au fost abuzate sexual de Morel Bolea. Devenite membre, fetele erau puse în situația să renunțe la familie și la prieteni. Trei fete care au făcut parte timp de 10 ani în cele două asociații au povestit calvarul la care erau supuse.

Țintele lui Bolea erau tinerele care făceau parte din familii sărace sau destrămate.

Morel Bolea a spus că respinge acuzațiile.

„Am ca singură responsabilitate în cadrul organizaţiei reprezentarea oficială când mi se cere. (…)Din informaţiile primite de la autorităţi aceste ocupaţii erau folosite ca paravan public de către traficanţii moderni de fiinţe umane pentru a racola tineri pe bază de promisiuni mincinoase şi ulterior, şantaj. Aceste ocupaţii nefiind legalizate, nu se putea acţiona asupra traficanţilor, neexistând ca ocupaţii legale. EuroDEMOS, pentru a ajuta autorităţile competente în combaterea traficului de persoane s-a implicat voluntar în cercetarea, scrierea şi, ulterior, promovarea legalizării de către autorităţile competente a standardelor ocupaţionale de Manechin şi Organizator spectacole pe care le-a scris”, se arată în comunicatul transmis de Eurodemos.

 

Sursa: Libertatea

Article image
* Chestie de gust: să organizezi prezentare de modă la o cumătrie. S-a întâmplat la botezul primei fete a primarului, în urmă cu 14 ani, eveniment petrecut la Restaurantul Onix * Internetul e plin de fotografii de la acțiunile Kasta Morely în care fiica primarului defila pe podium ca manechin-copil * A fost o perioadă în care Mihai Chirica și Morel Bolea erau foarte apropiați, spun surse apropiate primarului * În comunic...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 17 Decembrie 2020


Citeste si...
Nota
(3 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare