fbpx
Portokal
Evaziune cu dulciuri turcești de 27 de milioane de lei: percheziții în București, Ilfov și Constanța

Evaziune cu dulciuri turcești de 27 de milioane de lei: percheziții în București, Ilfov și Constanța


Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub conducerea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T., au efectuat astăzi 17 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov și Constanța.

De asemenea, vor fi puse în aplicare 32 de mandate de aducere pentru persoanele bănuite, în vederea audierii și dispunerii măsurilor ce se impun. Activitățile sunt desfășurate atât la sediul D.I.I.C.O.T. – S.C., cât și la sediul Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 - 2014, pe teritoriul României ar fi activat un grup infracțional organizat constituit din cetățeni turci, sirieni și români specializați în comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Membrii grupării ar fi efectuat importuri de produse zaharoase din Turcia la un preț subevaluat prin intermediul mai multor societăți comerciale cu un comportament tip fantomă, controlate de către aceștia, micșorând în acest fel valoarea taxelor vamale și a TVA-ului, la momentul efectuării operațiunilor de import.

După efectuarea importului, gruparea ar fi utilizat metoda „carusel” pentru mărirea artificială a valorii produselor importate și crearea unui avantaj fiscal pe lanț pentru beneficiarul real al produselor importate”, se arată în comunicatul IGPR.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către gruparea infracțională este de peste 27.000.000 de lei.

La activități au participat polițiștii Institutului Național de Criminalistică, Direcției de Investigații Criminale, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Constanța, Buzău, Vâlcea, Prahova, Ialomița, Giurgiu și Argeș.

La acțiune au fost și jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top