fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Tragedie în Ajunul Crăciunului: mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit

Tragedie în Ajunul Crăciunului: mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit


Vești triste pentru cunoscuții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Artista s-a stins din viaţă miercuri seară după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat brusc, informează ZDI.

Foşti colegi și prieteni au scris mesaje emoţionante pe reţelele de socializare. Maria Grăjdeanu, prim-solistă la Opera din Iași: „S-a stins scumpa noastră colegă, Maria Macsim Nicoară … Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace și lumină…”.

„De acum vă răsună vocea în ceruri și vă aplaudă îngerii, așa cum am facut-o și noi de câte ori am avut ocazia.  Sper și îmi doresc sa fiți bine acolo sus, în împărăția cerurilor... Am să vă pastrez în suflet așa, cu zâmbetul larg pe care îl aveați pe față prima dată când v-am cunoscut și nu am să vă uit niciodată parfumul, care se simte încă în sala de canto!! Mulțumesc pentru tot ce ați însemnat pentru mine, ați plecat mult prea devreme. Drum lin", a scris Alexandra Magdalena Dornianu.

Sora mezzospranei, Elena Heres, a confirmat decesul artistei. Aceasta s-a stins din viata, după ce a fost internată la Spitalul de Neurochirurgie Nicolae Oblu. Surse din anturajul artistei au declarat pentru ZDI că, în urma cu aproximativ o lună, Maria Macsim Nicoara ar fi contactat și virusul SARS Cov 2.

În pofida multiplelor intervenții chirurgicale efectuate de medici în urma tragediei din vara trecuta, Maria Macsim Nicoară ar fi trecut prin boală dar în schimb, susțin aceleași surse, ar fi contactat o infecție nosocomială. „Da, asa este, a avut și Covid 19. De bacterie sau infectia nosocomiala nu va pot spune nimic. Probabil ca Spitalul va transmite un comunicat de presa. Cert este ca atunci când s-a întâmplat tragedia, s-a intervenit foarte târziu, după opt ore și asta nu din vina medicilor. Avem patru procese pe rol care merg foarte, foarte lent. Pana acum ne-am ocupat de sănătatea sorei noastre Marinela, de acum ne vom ocupa de amintirea ei dar și de a face lumina în acest caz", a declarat Elena Heres, sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară.

„Cu profund regret anunţăm trecerea la cele veşnice a îndrăgitei noastre mezzo-soprane Maria Macsim Nicoară, solistă a Operei ieşene din 1999 până în prezent. În aceste momente de grea încercare, suntem alături de familia artistei şi transmitem condoleanţe. Dumnezeu să o odihnească în pace", este mesajul postat pe pagina de Facebook a Operei Naţionale Române Iaşi.

Maria Macsim Nicoară (52 ani) a fost transportată pe 9 mai, în stare gravă, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, după ce ar fi căzut pe scările din interiorul locuinţei.

Aceasta a fost găsită de soţul său, pianistul Codrin Nicoară, care a anunţat evenimentul la 112 după mai multe ore de la producerea lui.

Maria Macsim Nicoară se afla deja în comă cu leziuni multiple cerebrale, toracice şi la coloană, iar până în luna decembrie a fost internată în mai multe spitale şi supusă la o serie de intervenţii chirurgicale.

Procurorii au deschis dosar in rem în cazul mezzosopranei şi efectuează cercetări pentru a stabili cum s-a produs incidentul.

Pe 8 decembrie, Maria Macsim Nicoară a fost externată din spital la cererea familiei. 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac