fbpx
Portokal
Foto: emaramures.ro Foto: emaramures.ro

Anchetă în Maramureș după ce un bătrân a fost lovit de un mascat al Poliției în timpul unei percheziții


Mai multe imagini în care un bătrân cade la pământ, fiind lovit de un mascat în seara de Revelion, au fost făcute publice, iar poliția a anunțat că demarează o anchetă în acest caz. Incidentul s-a petrecut în Maramureș, în comuna Ardusat, acolo unde oamenii legii au făcut percheziții la domiciliile unor persoane suspectate că dețin ilegal produse pirotehnice. Zeci de persoane au ieșit în stradă și s-au manifestat ostil față de trupele speciale.

Conducerea IPJ Maramureş a anunțat că a demarat o cercetare internă după apariţia în spaţiul public a unor imagini filmate la intervenţia în comuna Ardusat a poliţiştilor din localitate şi de la Serviciul Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice, însoţiţi de luptători din Serviciul de Acţiuni Speciale, secvenţe în care apare un bătrân care cade la pământ după ce ar fi fost lovit de un luptător mascat.

„Conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări cu privire la modalitatea concretă în care s-a realizat intervenţia poliţiştilor la punerea în aplicare a mandatelor de percheziţie domiciliară, iar la finalizarea acestora, dacă se va impune, se vor dispune măsurile legale” a informat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma.

Intervenţia echipelor mixte din poliţie a avut loc pe 31 decembrie, într-un dosar care viza mai multe persoane din comuna Ardusat suspectate că sunt implicate în comercializarea de produse pirotehnice care ar fi urmat să fie utilizate pentru noaptea de Revelion, se mai arată în informare.

Presa locală din Maramureș a relatat pe larg despre acest incident în care aproximativ 200 de persoane de etnie romă au ieșit pe stradă pentru a le cere explicații oamenilor legii. Acestea nu purtau mască și s-au îmbulzit, mai spun reprezentanții poliției.

Perchezițiile au continuat în baza mandatelor emise de Judecătoria Baia Mare localnicii fiind ținuți la distanță de mascați.

În urmă perchezițiilor efectuate pe rază comunei Ardusat, polițiștii au găsit la locuința unui bărbat aproximativ 300 kg de articole pirotehnice, în valoare de 9000 lei. Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost confiscată.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top