fbpx
Portokal
Sfânta Liturghie de Bobotează, oficiată în cinci locații diferite din incinta Catedralei mitropolitane din Iași

Sfânta Liturghie de Bobotează, oficiată în cinci locații diferite din incinta Catedralei mitropolitane din Iași


Slujba Sfintei Liturghii de Bobotează va fi oficiată anul acesta în cinci locaţii diferite din incinta Catedralei mitropolitane, pentru a oferi credincioşilor posibilitatea de a participa la slujbe cu păstrarea distanţei fizice impuse de actualul context pandemic, potrivit purtătorului de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu.

„La Catedrala mitropolitană din Iaşi, slujba de sfinţire a apei (agheazma mare) se va face în ziua de 6 ianuarie (miercuri), după Sfânta Liturghie, pe esplanada din faţa intrării în lăcaşul de cult, ca şi anul trecut. În jurul orei 11,00 va începe această slujbă oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un mic sobor de preoţi şi diaconi. Având în vedere situaţia specială în care ne aflăm, pentru a oferi credincioşilor condiţii să poată participa la slujbe păstrând distanţa între ei, Sfânta Liturghie de Bobotează va fi oficiată în cinci locaţii diferite din incinta ansamblului mitropolitan, pe altare diferite şi de slujitori diferiţi, conform canoanelor", a precizat Constantin Sturzu.

Astfel, credincioşii care ajung la aceste slujbe vor fi îndrumaţi de voluntari către aceste locaţii în care se va putea intra în număr limitat.

De asemenea, credincioşii vor trebui să stea la un rând organizat, să poarte mască şi să păstreze distanţa de 1,5 metri faţă de persoanele din jur.

„Cei care vor dori să ia agheazmă mare de Bobotează vor trebui să stea la un rând organizat ca la hramul din 14 octombrie: o singură persoană poate sta pe lăţimea rândului, la distanţă de 1,5 metri faţă de persoanele din spate şi din faţă, purtând mască. De-a lungul rândului vor fi dispozitive automate de soluţie dezinfectantă. Pentru sfinţire sunt pregătite opt vase mari de câte 500 de litri de apă fiecare", a arătat Constantin Sturzu.

Aproximativ 40 de voluntari vor veghea la respectarea măsurilor luate, inclusiv de-a lungul rândului.

Agheazma mare va fi oferită credincioşilor doar de către voluntari care vor purta mască şi mănuşi.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top