fbpx
Portokal
Stare de asediu în Washington DC: clădirea Capitoliului, luată cu asalt de protestatari înarmați (VIDEO)

Stare de asediu în Washington DC: clădirea Capitoliului, luată cu asalt de protestatari înarmați (VIDEO)


Congresul Statelor Unite a început, miercuri, procesul de validare al rezultatului alegerilor prezidențiale. Vicepreședintele Mike Pence a început procesul de numărare a voturilor. Până acum o formalitate, această procedură este urmărită cu atenție în contextul în care Donald Trump încearcă prin orice modalitate să răstoarne rezultatul alegerilor câștigate de Joe Biden cu 306 de voturi la 232.

Vicepreședintele Mike Pence ar fi fost evacuat din clădirea Capitoliului după ce protestatari înarmați au ajuns în clădire. În acest moment ar avea loc confruntări armate între protestatari și forțele de ordine.

Autoritățile locale din Washington DC au anunțat că orașul intră în stare de asediu. Clădirea Capitoliului a fost deja pusă în lockdown.

Donald Trump le cere partizanilor săi să protesteze pașnic.

Poliția Capitolului solicită mai multe forțe de ordine pentru asistență, inclusiv autorități federale (CNN).

Mai mulți protestatari pro-Trump au intrat în Capitoliu și stau în fața camerei Senatului (The Guardian)

Situația de la Capitol devine alarmantă, în timp ce susținătorii lui Trump încearcă să spargă baricadele din jurul clădirii. Mai mult, două clădiri ale Capitoliului au fost evacuate, miercuri, din cauza unor amenințări cu bombă.

Donald Trump a publicat un nou mesaj pe Twitter în care îl critică pe Mike Pence și spune că „nu a avut curajul să facă ce trebuie”.

„Mike Pence nu a avut curajul să facă ce ar fi trebuit pentru a ne proteja țara și Constituția, să le dea ocazia statelor să valideze un set corect de fapte, nu pe cele frauduloase și incorecte. SUA cere adevărul!”, a scris Trump pe Twitter.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top