fbpx
Print this page
O femeie din București a născut un copil cu două capete: bebelușul a murit la câteva ore după ce a fost adus pe lume

O femeie din București a născut un copil cu două capete: bebelușul a murit la câteva ore după ce a fost adus pe lume


Caz șocant, în Capitală! O femeie a născut un copil cu două capete. Potrivit primelor informații, mama știa de malformația fătului, însă nu a vrut să avorteze.

O femeie a născut, marți, în Capitală, un copil cu două capete. Potrivit Realitatea.net, bebelușul, născut la termen, a murit la câteva ore după ce a fost adus pe lume.

Mama copilului știa de malformație, însă a ales să nu avorteze.

Cazul este unul extrem de rar. În ultimul deceniu, în lume s-au născut doar doi copii cu astfel de malformație: unul în 2011, în Brazilia, al doilea, în 2014, în India. Șansele de supraviețuire, în astfel de cazuri, sunt minime.

Bogdan Marinescu, medic ginecolog: Orice factor genetic care perturbă bunul mers al unei sarcini poate să intervină în a da sau nu astfel de malformații. Acestea sunt determinate de aberații cromozomiale ale ambilor părinți. Există determinarea riscului de malformații genetice. Nu poți face teste genetice la toate gravidele. Există posiblități multiple care determină risc genetic. În situația în care unul din acești factori apare pozitiv, aceea care decide continuarea sarcinii este mama. Peste 35 de ani exisă un risc genetic malformativ.

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Articole similare