fbpx
Portokal
Morți încurcați la IML: un francez a fost trimis, din greșeală, în SUA

Morți încurcați la IML: un francez a fost trimis, din greșeală, în SUA


Angajații de la morga Institutului de Medicină Legală din Capitală ar fi trimis din greșeală cadavrul unui francez în SUA.

Angajații de la morgă ar fi confundat cadavrele și au expediat în străinătate o altă persoană decât cea pe care o aștepta familia, transmite România TV.

Cadavrul unui francez a fost confundat cu cel al unui american și trimis din greseală în Statele Unite ale Americii. De asemenea, cadavrul americanului a ajuns din eroare în Franța. Procurorii au deschis dosar penal în acest caz.

În momentul în care familia cetățeanului american a venit în România pentru recunoașterea cadavrului, angajații le-ar fi dat cadavrul cetățeanului francez. Trupul a fost ulterior incinerat și transportat în Statele Unite, în SUA. Totul s-ar fi petrecut pe 7 ianuarie, dar eroarea a fost descoperită abia pe 20 de ianuarie, atunci când a fost depusă și o plângere penală în acest caz.

De data aceasta a venit familia francezului pentru a recunoaște cadavrul și atunci au văzut că s-a făcut o eroare, iar persoana decedată nu este cel pe care îl caută. Organele competente s-au sesizat și au deschis o anchetă penală pentru a se descoperi din vina cui s-a produs această încurcătură. Reprezentanții INML au transmis scuze public către cele două familii.

Un caz asemănător a avut loc de curând la Floreasca. Un pacient mort de COVID și dispărut din Spitalul Floreasca a fost găsit după scandal la televiziuni. O altă familie a ridicat cadavrul și l-a îngropat crezând că-i ruda lor. Poliția a deschis o anchetă pentru neglijență. În paralel au fost făcute verificări administrative și la spital, iar în final s-a ajuns la deshumarea cadavrului.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top