fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Primarul Iașului, mânjit cu iaurt de un cetățean nemulțumit: incidentul a avut loc în timpul ceremoniilor dedicate Unirii Principatelor (VIDEO)

Primarul Iașului, mânjit cu iaurt de un cetățean nemulțumit: incidentul a avut loc în timpul ceremoniilor dedicate Unirii Principatelor (VIDEO)


Aproximativ o mie de persoane au ignorat decizia autorităţilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus şi au venit în Piaţa Unirii, duminică, să celebreze 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor, în timpul manifestărilor primarul Mihai Chirica fiind stropit cu iaurt.

Cel care a aruncat cu iaurt este un bărbat în vârstă, care a spus că este nemulţumit că are pensia mică.

„Iohannis e vinovat de la crimele de la Siemens Timişoara şi de la Continental Iaşi. Eu sunt ofiţerul de radare militare Radu Bogdan Suditu. Nu vă mai bateţi joc de istoria noastre. Ia, daţi în direct, cum şi-au bătut joc de femeile gravide ingineri de la Timişoara, cum au vrut să mă omoare. Eu sunt ofiţer de radare militare NATO. Eu am fost la Universitate. Uitaţi-l pe domnul Iohannis spion german....”, a spus cetățeanul nemulțumit, continuând să se adreseze jandarmilor: „Vă bateţi joc de noi. Hai, fă poză, te rog. Bă, fratele meu, ....”.

Omul s-a întors apoi spre oameni: „Domnul Traian Băsescu a luat şpagă în 2010 să modifice Codul Muncii. Să vină domnul primar. Domnul Primar care are în spate criminalii lui Băsescu, nu?” Iar în final, spre presă: „Hai, daţi în direct, întrebaţi câte femei gravide au avortat”, a mai spus individul care l-a mânjit pe primar cu iaurt, conform ZDI.

După incident, bărbatul a fost îndepărtat de jandarmi, iar primarul a intrat pentru câteva minute în Hotelul Traian. Edilul a precizat că nu va face plângere penală împotriva individului care l-a mânjit cu iaurt.

Între timp, Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi Iosif Păuleţ, episcopul Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, au oficiat slujba de Te Deum.

În momentul în care la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din centrul Pieţei Unirii au fost depuse jerbe şi coroane de flori din partea Senatului, Camerei Deputaţilor, partidelor politice, autorităţilor locale, cetăţenii au scandat „Vrem autostradă!", „Şî eu!", „Vrem centură!".

De asemenea, au fost câteva voci în mulţime care au cerut demisia preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, care este acuzat de DNA de fapte de corupţie când era fost ministru al Mediului.

Spre deosebire de anii precedenţi, din cauza pandemiei şi a rigorilor privind distanţarea socială, după depunerea de coroane, în Piaţa Unirii din Iaşi nu s-a mai auzit Hora Unirii şi nimeni nu a mai dansat. Politicienii nu au susţinut discursuri.

La sfârşitul manifestărilor organizate în Piaţa Unirii, a prezentat onorul Garda de Onorare constituită din militarii Batalionului 151 Infanterie Războieni, pe acordurile muzicii militare a Garnizoanei Iaşi.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac