fbpx
Portokal
Anchetatorii au încheiat cercetările din pavilionul care a luat foc la „Matei Balș”

Anchetatorii au încheiat cercetările din pavilionul care a luat foc la „Matei Balș”


Procurorii și polițiștii au încheiat cercetările la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, după incendiul de acum o săptămână.

În paralel, la București, procurorii au audiat în dosarul de omor din culpă 33 de persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, agenți de poliție care au participat la intervenția inițială, precum și rude ale victimelor.

Timp de o săptămână, procurorii criminaliști și ofițerii de la Serviciul Omoruri au ridicat probe din saloanele arse și din jurul lor.

Toate obiectele vor fi duse la Petroșani, unde Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă INSEMEX va stabili cauza incendiului.

Același instituție urmează să anunțe în câteva săptămâni și cauza incendiului de la Spitalul Județean Neamț.

La Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” sunt în curs de efectuare 12 expertize medico-legale cu privire la pacienții decedați, în vederea stabilirii cu certitudine a cauzei morții. Procedura de stabilire a identității pacienților carbonizați în urmă incendiului a fost finalizată – prin compararea probelor ADN.

Parchetul Tribunalului București anunță și că la dosar sunt depuse și hard-diskurile pe care sunt stocate imaginile filmate de camerele de supraveghere de la Matei Balș.

Procurorii continuă să verifice  activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanță a instalației electrice și a celor de pază de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top