fbpx
Portokal
Percheziții la traficanți de etnobotanice din Hunedoara: 19 persoane aduse la audieri

Percheziții la traficanți de etnobotanice din Hunedoara: 19 persoane aduse la audieri


Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (B.C.C.O.) Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat marţi 27 de percheziţii la persoane din judeţul Hunedoara bănuite de trafic de substanţe cu efecte psihoactive, fiind descoperite cu acest prilej 3 kilograme de masă vegetală pregătite pentru comercializare.

„La data de 23 februarie 2021, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat 27 de percheziţii domiciliare, în judeţul Hunedoara, la un grup infracţional organizat, bănuit de trafic de substanţe psihoactive. Din primele cercetări a rezultat că unele dintre persoanele vizate de anchetă ar fi procurat, prin intermediul internetului, substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi distribuit unor dealeri stradali din municipiile Hunedoara şi Deva, acestea fiind ulterior comercializate cu sume cuprinse între 30 şi 50 lei/doză sau 150 de lei/gram", se menţionează în comunicatul dat publicităţii de IGPR.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, în cauză s-a reţinut faptul că, începând din anul 2019, suspecţii au desfăşurat activităţi infracţionale pe raza judeţului Hunedoara, comercializând substanţe etnobotanice cu precădere către consumatori din municipiile Deva, Hunedoara şi Orăştie, din judeţul Hunedoara, şi oraşul Cugir, judeţul Alba.

În urma celor 27 de percheziţii domiciliare, au fost descoperite 3 kilograme de masă vegetală, cântare electronice, doze destinate comercializării, telefoane, înscrisuri şi peste 12.000 de lei.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba Iulia au fost conduse pentru audieri un număr de 19 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Craiova, al lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Alba şi I.P.J. Hunedoara şi al jandarmilor din cadrul I.J.J. Alba şi I.J.J. Hunedoara.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top