fbpx
Portokal
Panică în Timișoara: locatarii unui bloc, evacuați după o dezinsecție. S-au detectat substanțe periculoase

Panică în Timișoara: locatarii unui bloc, evacuați după o dezinsecție. S-au detectat substanțe periculoase


S-a instalat panica aseară într-un bloc din Timișoara. 70 de persoane au fost evacuate din cauza unui miros înțepător.

În urma măsurătorilor, specialiștii au ajuns la concluzia că la parter, unde se afla un spațiu comercial, s-a făcut dezinsecție. Iar acolo erau depășite valorile normale pentru un insecticid.

Pentru siguranța lor, oamenii nu au fost lăsați să se întoarcă în apartamente. Autoritățile i-au dus la două hoteluri din oraș.

Între timp, ministrul Sănătății a dispus trimiterea Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Timiș pentru a ancheta cazul.

Puţin înainte de ora 21:00, un locatar a anunţat că în scara acestui bloc din Timişoara se simte un miros înţepător, care pătrunde în apartamente. Zona a fost împânzită de pompieri, poliţişti şi medici. Şi, în scurt timp, nu mai puţin de 58 de adulţi şi 12 minori au fost evacuaţi.

Specialiştii au început imediat cercetările. Aşa au aflat că într-un spaţiu comercial de la parterul blocului s-a făcut dezinsecţie.

Elena Megherea, purtător de cuvânt ISU TIMIŞ: „Echipajul CBRN a efectuat măsurători la mai multe etaje pe casa scării, nu s-au indentificat depăşiri ale valorilor normale. De asemenea, s-au efectuat şi măsurători în spaţiul comercial şi s-a identificat depăşirea valorilor normale pentru un insecticid CY10.”

Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar oamenii nu s-au putut întoarce în case. Cu trei microbuze, au fost duşi la două hoteluri din oraş.

Mircea Băcală, subprefectul judeţului Timiş: “Este o acţiune preventivă pentru că aţi văzut şi dumneavoastră au fost situaţii în care oamenii au crezut că nu este ceva foarte serios şi după ore s-au reîntors în aceste locuri şi au luat măsurile pe care trebuiau să le ia înainte.”

Acum doi ani, în luna noiembrie, tot în Timişoara, a fost făcută o deratizare în două scări de bloc cu o substanţă toxică. Atunci, doi copii şi mama unuia dintre ei au murit, iar zeci de persoane au ajuns la spital.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top