fbpx
Portokal
Zeci de utilaje agricole au blocat centrul Iașului la protestul fermierilor

Zeci de utilaje agricole au blocat centrul Iașului la protestul fermierilor


Zeci de utilaje agricole au invadat în această după-amiază Iaşul, fermierii din judeţ protestând din cauza tergiversării acordării despăgubirilor pentru calamităţile culturilor din primăvara anului 2020 şi întârzierea plăţii procentului rămas de plată pentru culturile din 2019. 

Tractoarele au intrat în oraş dinspre Valea Lupului şi au traversat tot municipiul, prin cele mai aglomerate zone, claxonând şi având afişate mai multe mesaje, precum: „Fără ură în agricultură”, „Cultivaţi bunul simţ”, „Dă-te şi tu pe brazdă, domnule ministru”, transmite „Adevărul”

Pentru protest, au venit la Iaşi fermieri din toate colţurile judeţului: Vlădeni, Ruginoasa, Costeşti, Bălţaţi, Şipote sau Plugari. 

„Am ajuns aici deoarece am protestat pe 4 martie la Iaşi, pe 24 martie la Bucureşti în faţa Guvernului şi la protestele noastre nu au fost acordate încă nişte răspunsuri certe. Noi vrem banii pentru culturile calamitate în anul precedent. Este una dintre măsurile care ar putea să mai salveze din ceea ce s-a pierdut în anul precedent. Ne aflăm în situaţia în care mare parte dintre colegii noştri fermieri nu vor putea să continue lucrările agricole datorită faptului că nu au motorină, nu au cu ce să plătească salariile, nu au cu ce să-şi achiziţioneze îngrăşămintele, amendamentele necesare pentru o cultură care să poată să aibă rezultate care să acopere măcar o parte din datoriile acumulate în anul precedent”, a spus Emil Teofil Bălteanu, preşedinte Asociaţia Fermierilor „Grânarii. Dă-te pe brazdă!”.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top