fbpx
Portokal
Caz de tăiere ilegală a pădurii în Hunedoara descoperit de jandarmi cu ajutorul unui elicopter

Caz de tăiere ilegală a pădurii în Hunedoara descoperit de jandarmi cu ajutorul unui elicopter


Un caz de tăiere ilegală a pădurii a fost descoperit marţi de jandarmii din judeţul Hunedoara cu prilejul unei misiuni de patrulare aeriană executată cu un elicopter împreună cu specialiştii Inspectoratului General de Aviaţie - Unitatea Specială de Aviaţie Caransebeş, pe raza unui ocol silvic din comuna Dobra.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara, citat de Agerpres, acţiunile de patrulare aeriană se desfăşoară începând cu luna aprilie şi au fost planificate de cele două instituţii având în vedere suprafaţa împădurită foarte mare, de peste 300.000 de hectare, de pe raza judeţului.

Astfel, pe timpul misiunii de zbor ce avut loc marţi pe raza comunei Dobra a fost observat un ansamblu de vehicule pe care era încărcat material lemnos, în interiorul fondului forestier.

„După ce aparatul de zbor a aterizat pe sol, efectivele de jandarmi au procedat la verificarea documentelor cu privire la materialul lemnos transportat. Conducătorul ansamblului de vehicule nu a putut prezenta documente cu privire la tăierea sau transportul materialului lemnos, la faţa locului solicitându-se sprijinul personalului de specialitate din cadrul Gărzii Forestiere Timişoara. În cauză au fost întocmite acte de sesizare cu privire la comiterea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier", a precizat IJJ Hunedoara.

Acţiunile de patrulare aeriană deasupra zonelor împădurite vor continua şi în perioada următoare, având drept scop atât prevenirea şi combaterea tăierilor nelegale de material lemnos, cât şi recunoaşteri specifice ale reliefului caracteristic judeţului Hunedoara, precizează sursa citată.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top