fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Cacealmaua: Harabagiu, șef al unui Serviciu care nu există, nu are angajați și nu va funcționa nicio zi. Pleacă 2 ani în concediu

Cacealmaua: Harabagiu, șef al unui Serviciu care nu există, nu are angajați și nu va funcționa nicio zi. Pleacă 2 ani în concediu


* Să vă pedepsească pe toți Mihai Chirica așa cum l-a pedepsit pe cumătrul său
* Fostul viceprimar, fostul city-manager, conduce oficial Serviciul Relații Comunitare, dar care nu are niciun angajat, iar atribuțiile sunt pur protocolare, în stilul consacrat al acestei administrații
* Acest serviciu, creat exact când e scandal cu cheltuielile bugetare între primar și USR-PLUS
* Gabriel Harabagiu ar trebui, teoretic, să „promoveze potențialul economic al Iașului”
* Va fi plătit cu 7.000 de lei net/lună pentru o formă fără fond
* Harabagiu este o lună în concediu de odihnă, apoi va intra în concediu de creștere a copilului

Primarul oferă o funcție de Șef Serviciu și un salariu brut de 11.500 lei ca și cum ar fi o pedeapsă. Harabagiu a rămas fără funcția de city-manager în urma inculpării în dosarul blocului din Sărărie al familiei Asimionesei, dar Mihai Chirica îl ține aproape, într-o funcție în care nu se ocupă de nimic.
Fostul viceprimar, care acum este în conccediu, nu are subordonați: serviciul pe care îl conduce este de fapt o fantomă fără nicio zi de activitate.

Conform fișei de atribuții aprobată în CL, directorul Serviciului Relații Comunitare și Politici Publice promovează economia Iașului și stabilește relații cu parteneri economici locali, naționali sau internaționali.
Fostul viceprimar declară însă că, în următorii 2 ani, nu mai calcă prin Primărie. „Plec în următorii în concediu de creștere a copilului”, spune Harabagiu.

Nu-l mai interesează Primăria

Gabriel Harabagiu, inculpat în dosarul blocului din Sărărie al familiei Asimionesei, a fost demis din funcția de manager al orașului. Harabagiu, pus sub control judiciar, a cerut concediu de odihnă pentru o lună.
Într-o scurtă discuție cu REPORTER DE IAȘI, fostul viceprimar, întrebat despre funcția și activitatea de la Serviciul Relații Comunitare și Politici Publice, a spus că, pentru doi ani, nu mai răspunde la nicio întrebare legată de Primăria Iași.
„Acum am concediu de odihnă pentru o lună. Imediat ce-l termin intru, pentru doi ani, în concediu de creștere a copilului. Asta voi face în următoarea perioadă”, a spus Gabriel Harabagiu.

Gabriel Harabagiu și Mihai Chirica au fost aduși la audieri la DIICOT la miezul nopții, între 26/27 aprilie: primul la 12 noaptea, al doilea la ora 1 (Foto: ZIARUL DE IAȘI)

Nu a avut nicio zi de activitate la birou

Funcția de șef al Serviciului Relații Comunitare și Politici Publice are un venit brut lunar de 11.500 de lei, venitul net fiind de aproximativ 7.000 de lei lunar. Gabriel Harabagiu a ajuns să conducă serviciul după alegerile locale din septembrie 2020. A fost atunci șef pentru o perioadă scurtă, până în luna noiembrie, când cumătrul său, Mihai Chirica, l-a numit city manager.
Și în toamnă, dar și acum, Gabriel Harabagiu nu a avut activitate la birou și nici oameni în subordine. Surse din Primărie au spus că Serviciul pe care îl conduce nu s-a ocupat de nimic concret.
Venitul lui Harabagiu este raportat la salariul pe care l-a avut ca city-manager. In concediul de creștere a copilului, indemnizația sa va fi calculată în funcție de venitul pe ultimul an, când a avut inclusiv calitatea de viceprimar.
REPORTER DE IAȘI a trimis purtătorului de cuvânt Sebastian Buraga o listă de întrebări legate de activitatea lui Gabriel Harabagiu, de salariul lunar și de numărul de subordonați. Acesta nu a răspuns.
Decizia lui Mihai Chirica este neproductivă, din perspectiva scandalului public privind aprobarea bugetului local și a cererii USR-PLUS de restructurare și reducere a cheltuielilor cu salariile: dacă funcția acestui Serviciu ar fi importantă, aceasta nu poate fi pusă în practică, pentru că Gabriel Harabagiu pleacă pentru o lungă perioadă. Dacă funcția nu este importantă, atunci de ce se mai cheltuie bani cu salariul acestuia? Dacă intenția era serioasă, înseamnă că Iașul pierde economic, iar dacă a fost o sinecură, Iașul pierde printr-o alocare bugetară irosită. E o situația „loss-loss”.

Gabriel Harabagiu a fost liantul dintre familia Asimionesei și primarul Mihai Chirica. Public și în câteva documente-cheie, fostul viceprimar și-a asumat rolul activ: a semnat, a dat ordine, a verificat personal

Un serviciu care la Iași este decorativ

Conform ROF (Regulamentul de Organizare și Funcționare), aprobat în septembrie 2020, Serviciul Relații Comunitare și Politici Publice este direct subordonat lui Mihai Chirica.
Serviciul are în subordine Biroul Cooperare Economică și Turism și Biroul Relaţii cu Societatea Civilă.
În lista de atribuții intră asigurarea comunicării instituției cu mediul asociativ din municipiul Iași, precum și cu mediul economic, cultural, religios și sportiv. Activitățile principale de care ar fi trebuit să fie responsabil fostul viceprimar sunt enumerate în ROF:

  1. promovarea potențialului economic local în relația cu mediul de afaceri național și internațional, facilitarea accesul pe piața locală a potențialilor investitori
  2. participarea la organizarea de evenimente vizând promovare economică a municipiului Iași, precum forumuri de investiții și afaceri, în mod direct sau în parteneriat cu asociații ale mediului de afaceri și alte instituții publice și private
  3. colaborarea, pe bază de protocoale specifice, cu instituții publice și organizații private în vederea creșterii investițiilor în municipiul Iași
  4. participarea la târgurile de turism interne şi internaţionale, promovarea turismului
  5. elaborarea de proiecte de HCL, de proiecte cu finanţare locală sau externă
  6. monitorizarea şi evaluarea proiectelor finanţate de la bugetul local în domeniile decompetenţă - cultură, religie, sport şi societate civilă
  7. elaborarea unor planuri de co-finanţare a propunerilor de proiecte primite din partea societăţii civile (organizaţii neguvernamentale, instituţii culturale, şcoli, biserici)
  8. încurajarea şi susţinerea implementării de proiecte de tineret și sport în parteneriat cu operatori din străinătate, cu finanţare naţională, europeană sau de orice alt tip.

Gabriel Harabagiu a semnat recepția blocului din Sărărie, deși în autorizație scria „sediu firme și spații cazare tip pensiune”

Cum a căzut la necaz Gabriel Harabagiu

Procurorii DIICOT l-au inculpat, alături de primar, în cazul blocului construit de familia Asimionesei pe Sărărie. Seria de ilegalități descoperită de procurori cuprinde falsificarea cesiunii terenului de pe o firmă pe alta, după ce Delta Press dăduse faliment, construirea și, mai ales, vânzarea de apartamente într-un imobil aprobat ca fiind pensiune, falsificarea recepției clădirii și a atestatului de edificare, subevaluarea terenului oferit de Primărie în cadrul asocierii, cedarea domeniului public în folosința gratuită a cumpărătorilor de apartamente.
Sunt acuzați Claudiu Asimionesei („constituirea unui grup infracţional organizat”, „înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave”, în formă continuată, „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, participație improprie la infracțiunile de „abuz în serviciu” și „fals intelectual”, instigare la infracțiunile de „abuz în serviciu” și „fals intelectual”), mama sa, Violeta, Irina Iacob (avocat), Gabriel Ghergheșanu (inspector Primăria Iași), Alexandru Florin Mustiață (fostul arhitect șef), trei notari, un arhitect, Valerică Andronache (inspector ISC), doi ingineri de la firma care a construit blocul, primarul Mihai Chirica (pentru omisiunea sesizării).
Gabriel Harabagiu este acuzat de „fals intelectual” și „abuz în serviciu”.

Article image
* De-a lungul a trei ani, REPORTER DE IAȘI a dezvăluit că preluarea terenului a fost ilegală, de la o firmă falimentară la alta, că obiectul asocierii cu Primăria a fost modificat ilegal, că autorizația de construcție a fost încălcată, că atestatul de edificare al blocului construit ilegal este fals, că vânzarea apartamentelor s-a făcut fără activarea dreptului de preemțiune al Primăriei * Acum au venit confirmările din pa...
Autor cristi tanasa Anchete 27 Aprilie 2021


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac